Ο «νονός», η «προστάντζα» και η πολυκατοικία που…κατεδαφίζεται!

12:50 1/5/2011 - Πηγή: 24wro
Αν η πολιτική δε μας είχε συνηθίσει στις εκπλήξεις...
σίγουρα σήμερα θα μπορούσαμε να μιλάμε καθαρά για «οριστικό διαζύγιο» Σαμαρά-Καρατζαφέρη αφού οι σχέσεις των 2 πολιτικών αρχηγών είναι σχεδόν πολεμικές…

Μέχρι σήμερα η πόρτα της ΝΔ ήταν κλειστή στην Καλλιρρόης εξαιτίας της επιλογής του ΛΑΟΣ να ψηφίσει το μνημόνιο,
πολιτική επιλογή που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει επανειλημμένως υποστηρίξει πως δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τα «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ και τη «συμμαχία των προθύμων».

Η διαφορά των δυο κομμάτων, τείνει ωστόσο σήμερα, από πολιτική να μετατραπεί σε προσωπική, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων. Η σκληρή φρασεολογία Μεϊμαράκη –με την ομπρέλα της «Συγγρού» που κάθε άλλο παρά την έχει αποδοκιμάσει- και οι ίδιου ύφους, αισθητικής και τραχύτητας ανταπαντήσεις Καρατζαφέρη –και των στενών του συνεργατών- μοιάζουν να έχουν πυρπολήσει κάθε δυνατότητα συναίνεσης των δυο πλευρών. Η τελευταία δε τοποθέτηση του πρώην υπουργού άμυνας, «δεν παρακολουθώ το παραλήρημα ενός νονού», και η απάντηση του προέδρου του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, «τον Μεϊμαράκη στην πιάτσα τον λένε –δεν ξέρω γιατί- προστάντζα», έχουν δώσει άλλη τροπή όχι μόνο στην υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και στις σχέσεις των 2 κομμάτων όπου ηχούν πια οι σειρήνες του πολέμου.

Οι τελευταίες αιτίες της σύγκρουσης

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας έβρισκαν πάντα αφορμή για συρράξεις, ποτέ ωστόσο ως σήμερα, αντίστοιχης κλίμακας. Δηλώσεις όπως εκείνη του Γιώργου Καρατζαφέρη (2/10/2010) ότι «ο κ. Καραμανλής δεν διαθέτει τα απαραίτητα ανακλαστικά παρ’ ότι του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες. Επομένως οι Νεοδημοκράτες, απ’ ότι φαίνεται, θα γευτούν το ποτήρι Σαμαρά μέχρι τέλους» και αντιδράσεις της Συγγρού, με τοποθετήσεις περί «φαρσοκωμωδίας» και «καμωμάτων» ήταν συχνές μέχρι σήμερα.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο οι τόνοι ανέβηκαν και η αντιπαράθεση έγινε πιο προσωπική. Χαρακτηριστική η «κόντρα κορυφής» στη Βουλή στις 16 Μαρτίου όπου ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλεσε τον Γιώργο Καρατζαφέρη «ΛΑΓΟ», σχολιάζοντας αντιφατικές, όπως δήλωνε, τοποθετήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ για το ΔΝΤ. Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι λίγες ημέρες αργότερα, μετά από ανακοίνωση του κόμματος Καρατζαφέρη περί προσχώρησης του πρώην γαλάζιου υπουργού, κυρίου Λιάσκου στην Καλλιρρόης. Ο πολιτικός «γάμος», Καρατζαφέρη-Λιάσκου είχε όμως άδοξο τέλος, με τον πρώην βουλευτή να επιστρέφει στο «μαντρί», τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να τον καλεί κατόπιν αυτής της εξέλιξης να παραλάβει τις φωτογραφίες και την ηχογραφημένη δήλωση της προσχώρησης του στο κόμμα και τη «Συγγρού» να τοποθετείται, κάνοντας λόγο για «πράσινους λαγοκοριούς» και για παραδοχή ποινικού αδικήματος, αναφερόμενη στο ηχητικό ντοκουμέντο που ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε ότι έχει στη διάθεσή του.

Η κόντρα δίνει φόρα στις δημοσκοπήσεις…

Στη «Συγγρού» εκτιμούν ότι η ΝΔ, κερδίζει πάντοτε πόντους από τις αντιπαραθέσεις της με τον ΛΑΟΣ. Για αυτό, το τελευταίο δ
Keywords
Τυχαία Θέματα