ΝΥΤ: Νέο πακέτο στήριξης ετοιμάζεται για την Ελλάδα

10:35 1/6/2011 - Πηγή: 24wro
Οι New York Times με δημοσίευμα τους αναφέρονται σε ένα νέο πακέτο στήριξης...
ύψους 60 δισ. ευρώ, που θα καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια και θα αναβάλει την ανάγκη αναδιάρθρωση – ήπιας ή όχι - του ελληνικού χρέους.

Το δημοσίευμα , το οποίο και επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους,
επισημαίνει επίσης ότι «στην καρδιά της συμφωνίας θα υπάρχει μία άτυπη συμφωνία με τους ιδιώτες ομολογιούχους να μετακυλήσουν τους τίτλους που έχουν ή να δεχθούν επιμήκυνση στην λήξη των ομολόγων». «Το νέο δάνειο θα αποφασιστεί μόνο εάν ληφθούν και νέα μέτρα λιτότητας» προσθέτει το δημοσίευμα.

«Το μεγάλο στοίχημα για την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι εάν θα πειστούν οι ιδιωτικές τράπεζες να κρατήσουν τα ελληνικά ομολόγα. Θα ακολουθήσουν την διαδικασία της Βιέννης» καταλήγουν οι New York Times.

Μια άλλη αμερικάνικη εφημερίδα η Wall Street Journal ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί από την επιδίωξη της για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες, προκειμένου να διευκολύνει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Χθες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα, θα ολοκληρωθούν σύντομα. Η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη, ανέφερε ο Αλταφάζ, δηλώνοντας ωστόσο, πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα. «Έχει γίνει πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, μέσα στις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Χθες το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε έπειτα από σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για δήθεν πραγματοποίηση σήμερα, Τετάρτη, στην αυστριακή πρωτεύουσα, Συνόδου των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για συζήτηση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι πρόκειται για εδώ και πολύ καιρό προγραμματισμένη, "συνάντηση ρουτίνας" της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών, σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων. Η επιλογή της Βιέννης για την πραγματοποίησή της, οφείλεται στο γεγονός ότι η Αυστρία προήδρευε πέρυσι αυτής της Επιτροπής.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα