Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του Έλληνα hacker

00:24 28/6/2012 - Πηγή: 24wro

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του Έλληνα hacker με το ψευδώνυμο dionuchc, ο οποίος συνελήφθη...

Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous σε δήλωση τους που απέστειλαν προς τον γνωστό ιστότοπο που ασχολείται με θέματα hacking, SecNews ,φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τις δυνατότητες του 13χρόνου
και στρέφονται εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την λανθασμένη πληροφόρηση, όπως λένε, σχετικά με τον συλληφθέντα Έλληνα hacker.

Επιπροσθέτως, αφήνουν σαφέστατες υπόνοιες οτι ήδη παρακολουθούσαν οι ίδιοι τον εν λόγω Έλληνα hacker, εδώ και πολύ καιρό, μιας και δεν είχε όπως λένε ιδιαίτερες γνώσεις. Τονίζουν τέλος οτι ο ανήλικος στοχοποιήθηκε από άλλους Έλληνες hackers της Ελληνικής χάκινγκ σκηνής, οι οποίοι υποδύονταν μια γυναίκα.

Η δήλωση των Ελλήνων υποστηρικτών των Anonymous, όπως ακριβώς απεστάλη στο SecΝews έχει ως εξής:

«Κάποτε, ο όρος “hacker” έκρυβε νοήματα που λίγοι κατανοούσαν. Ήταν η εποχή που το “Bell 103 ” με τα 300 bauds επέτρεπε στους “hackers” να ανταλλάσσουν απόψεις στα πρώτα “bulletin boards” κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όπου αυτά τα δίχρωμα κακομούτσουνα τερματικά είχαν αξία, ήταν πλέον εκμεταλλεύσιμα. Αυτή ήταν η εποχή που το “hacking” γεννήθηκε. Τα πρώτα 56K modems, εμφανίστηκαν το 1996. Ήδη το “hacking” είχε προχωρήσει στο μεσοδιάστημα. Θεωρώ πως λίγοι έχουν την τύχη να θυμούνται τον ήχο από το 33.6K τους ή του 56K τους αντίστοιχα, ή να αναπολούν τα λαμπάκια που αναβόσβηναν σαν τρελά στις τέσσερις το χάραμα όταν όλη η γειτονιά θύμιζε θρίλερ με σιωπηλούς βρικόλακες.

Γνώρισα στη ζωή μου πολλές προσωπικότητες, για λίγες όμως είμαι περήφανος. Είμαι περήφανος για εκείνες τις προσωπικότητες, οι οποίες κράτησαν αυτό που ‘κάναν καθαρό. Που έπεσαν και σηκώθηκαν τόσες φορές, αλλά συνεχίζουν ακόμη κι αυτή τη στιγμή που διαβάζετε να έχουν το κεφάλι ψηλά. Όχι για όσους προσπάθησαν να δειχθούν μέσω των ΜΜΕ ή όσους μου δήλωσαν ευθαρσώς “είμαι hacker”. Είδα από την καλή κι από την ανάποδη τι σημαίνει να “ψάχνεσαι”. Έχουμε όμως μια διαφορά όσοι είδαμε τα παραπάνω, από όσους βλακωδώς θεωρούν ότι είναι γνώστες του αντικειμένου. Δεν υπερεκτιμούμε καταστάσεις και δεν υποτιμούμε εχθρούς. Επίσης, έχουμε γνώμη, και θα την πούμε ακόμη και φιμωμένοι.

Η γνώμη μου, αν θέλετε να μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο, είναι πως “εδώ ο κόσμος χάνεται, και το ΧΧΧΧΧ χτενίζεται”. Καταντήσατε το “hacking” την πιο αηδιαστική έννοια που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μόνο και μόνο για να πουλήσετε. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που “εκεί έξω” κυκλοφορούν παιδεραστές, δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών, απατεώνες και όλων των ειδών τα “καλούδια”. Κι εσείς τι κάνετε? Συλλήψεις σε παιδάκια τύπου “Διονυσάκη”. Αν θεωρείτε “hacker” τον “Διονυσάκη”, έχω στο μυαλό μου μερικούς που θα παραδοθούν μόνοι τους, λόγω της ξεφτίλας και της ντροπής που νοιώθουν διαβάζοντας για την ΔΙΑΝΟΙΑ των υπολογιστών τον “Διονυσάκη”. Και δώσ’ του τα media-δικα.

Έχουμε αποδείξεις και πληροφορίες ότι τον “Διονυσάκη” τον έδ
Keywords
Τυχαία Θέματα