Ναός για τρείς θρησκείες θα ανεγερθεί στο Βερολίνο

22:12 29/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ένας ναός-τόπος συνάντησης και αλληλοκατανόησης για τους πιστούς τριών...
διαφορετικών θρησκειών πρόκειται να ανεγερθεί στο Βερολίνο.

Ο ναός θα είναι παράλληλα εκκλησία, τζαμί και συναγωγή και θα χτιστεί στην περιοχή Petriplatz, στα θεμέλια του πρώην ναού του Αγίου Πέτρου στο Βερολίνο . Στην βραβευμένη αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται τρείς χώροι προσευχής εντός του ναού, ένας για κάθε θρησκεία αλλά και μια διώροφη θολωτή αίθουσα που θα χρησιμεύει ως χώρος μάθησης με στόχο οι πιστοί των τριών θρησκειών να ανακαλύψουν τα κοινά τους
στοιχεία. Οι τρείς αυτοί χώροι θα συνοδεύονται και από μια αίθουσα όπου θα διοργανώνονται φεστιβάλ ή θα λαμβάνουν χώρα θρησκευτικές τελετές.

Με την πρόσοψη από τούβλα και έναν πύργο ύψους περίπου 50 μέτρων, ο οίκος της κοινής προσευχής θα μοιάζει λίγο σαν φρούριο. «Όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι» αναφέρει, σύμφωνα με την dw το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του ναού. «Η συγχώνευση των θρησκειών δεν είναι ο σκοπός αυτής της κατασκευής, θέλουμε πολύ περισσότερο να μάθουν οι πιστοί πώς να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο με αξιοπρέπεια και σεβασμό», δηλώνει ο Gregor Hohberg, πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας στην περιοχή.

lifo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα