Με βαριά καμπάνα απειλείται ο Στρος Καν - Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ

23:00 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...
(ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, "είναι μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ και δεν θα φύγει από εκεί πριν από τουλάχιστον τρεις ώρες", δήλωσε σήμερα στις (16:00 GMT) στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο και κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης,
θα πρέπει να προσαχθεί ενώπιον δικαστού εντός της σημερινής ημέρας. Ο δικαστής πρέπει να αποφασίσει αν θα τον προφυφυλακίσει ή θα τον αφήσει ελεύθερο με την καταβολή μεγάλης εγγύησης.
Ο Στρός Καν, που κατηγορήθηκε επίσημα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή για "σεξουαλική επίθεση, παράνομο περιορισμό προσώπου, και απόπειρα βιασμού" μιας νεαρής γυναίκας 32 ετών σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Ένας από τους δικηγόρους του, ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ αρνείται όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος. Επίσης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του είναι "καλά", αφότου τον είδε σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, όπου ανακρίνεται για την υπόθεση απόπειρας βιασμού.  "Τον είδαμε, είναι καλά, και θα είμαστε μαζί του στο δικαστήριο αργότερα σήμερα το απόγευμα", δήλωσε τηλεφωνικά ο Τέιλορ, δικηγόρος του στην Ουάσιγκτον.

Ο Στρος-Καν έχει επίσης ως συνήγορο υπεράσπισης ένα δικηγόρο της Νέας Υόρκης, τον Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο οποίος επίσης πήγε στην αστυνομία νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο κ. Τέιλορ αρνήθηκε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με την ανάκριση και για την προβλεπόμενη ώρα της εμφάνισης τους στο δικαστήριο, λέγοντας ότι δεν έχει να κάνει "κανένα σχόλιο" σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης και απόπειρας βιασμού για την οποία κατηγορείται ο κ. Στρός Καν. 
To ιστορικό της σύλληψης
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση κατά εργαζομένης ξενοδοχείου της Times Square, στο Μανχάταν. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο JFK, ανακοίνωσε η αστυνομία ότι του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας. Ο Στρος-Καν αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα.
Παράλληλα, για γενετικό υλικό του Στρος Καν ερευνά το FBI.
Η επιχείρηση σύλληψης, όπως αναφέρει η New York Times, έγινε στις 4.45 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης (περίπου 1.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος), λίγο πριν ο Στρος Καν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό το Παρίσι. 

Βαριές καταγγελίες από την 32χρονη καμαριέρα
Μια 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του Στρος-Καν στο ξενοδοχεί
Keywords
Τυχαία Θέματα