ΚΥΠΡΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

12:55 6/8/2011 - Πηγή: 24wro
Με αρνητικά σχόλια «υποδέχτηκαν» τη σύνθεση της νέας κυπριακής κυβέρνησης, που ανακοίνωσε... την Παρασκευή ο Πρόεδρος Χριστόφιας τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι ενώ με διαγραφή απάντησε η ΕΔΕΚ στην υπουργοποίηση του Ευθύμιου Φλουρέντζου. Ο... αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι η συμμετοχή του, προερχόμενου
από τις τάξεις του Κινήματος, νέου υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιου Φλουρέντζου χωρίς πρότερη ενημέρωση προτού αποδεχθεί το αξίωμα και παρά την αντίθετη απόφαση του ΚΣ ΕΔΕΚ, τον θέτει εκτός Κινήματος.
Ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός επιβεβαιώνει "απλώς την τραγική πολιτική απομόνωση του προέδρου της Δημοκρατίας και την απουσία προοπτικής για έξοδο από τα αδιέξοδα, στα οποία ο ίδιος και το κόμμα του έχουν οδηγήσει τον τόπο".Από την πλευρά του ΕΥΡΩΚΟ ο Γενικός Γραμματέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου έκανε λόγο για κυβέρνηση υπό προθεσμία με ανακύκλωση των ίδιων προσώπων. Ο πρόεδρος Χριστόφιας, είπε "έκαμε ανακύκλωση των ίδιων ατόμων και αντί για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, συγκρότησε κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λανθασμένη πολιτική". Και συνέχισε: "Αποτελεί τον απόλυτο ευτελισμό του ΑΚΕΛ και του προέδρου Χριστόφια", οι οποίοι "διακήρυτταν σαρωτικές αλλαγές στο υπουργικό, αλλά κατέληξαν σε μερικό ανασχηματισμό που δεν θα διαφοροποιήσει την τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός".Για αδυναμία εκ μέρους της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση έκανε λόγο η γραμματέας του Κινήματος των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου. Η ίδια επανέλαβε τις προτάσεις του κινήματος για προσφυγή στις κάλπες ή συγκρότηση κυβέρνησης από μη κομματικές προσωπικότητες.
Keywords
Τυχαία Θέματα