Πλαστά βίντεο με δήθεν νεκρές γοργόνες στα παράλια της Κρήτης!

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πλαστά βίντεο με δήθεν νεκρές γοργόνες. Μάλιστα τα πιο πρόσφατα απεικονίζουν γοργόνες, που τις έχει ξεβράσει το κύμα στα παράλια της Κρήτης.Oι επιστήμονες χαρακτηρίζουν μύθο την ύπαρξη γοργόνων. Όπως λένε, το εντυπωσιακό γεγονός με το μύθο της γοργόνας είναι ότι υπήρξε σε πολλούς διαφορετικούς τόπους και εποχές, σε αντίθεση με τους περισσότερους μύθους, που είναι συνήθως πιο "τοπικοί". Η πρώτη εμφάνιση
σε κείμενα, βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία. όπου αναφέρεται ότι οι γοργόνες γεννήθηκαν από τις....
φλεγόμενες γαλέρες των Τρόων, όπου το ξύλο έγινε σάρκα και αίμα για τις "πράσινες κόρες της θάλασσας". Ιρλανδέζικοι μύθοι λένε ότι οι γοργόνες μεταμορφώθηκαν από παγανικές γυναίκες την εποχή του διωγμού από τον άγιο Πατρίκιο. Άλλοι μύθοι τις παρουσιάζουν να γεννήθηκαν από τα πνιγμένα παιδιά κάποιου άγνωστου Φαραώ στην Ερυθρά Θάλασσα. Βέβαια παντού έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά: Πολύ όμορφες, με πολύ ωραία φωνή, όπου μπορούν να ξελογιάσουν ένα ναυτικό και να το πνίξουν στη θάλασσα ή να ρίξουν ένα ολόκληρο πλοίο στα βράχια και να το βυθίσουν.
Η ακριβής μορφή μιας γοργόνας (ή και γοργόνου) διαφέρει αρκετά από τόπο σε τόπο και από εποχή σε εποχή. Υπάρχουν περιγραφές για γοργόνες, που η εμφάνιση τους δεν είναι ούτε ανθρώπου ούτε ψαριού. Άλλες δίνουν την κλασσική μορφή (από την μέση και πάνω ανθρώπου και από την μέση και κάτω ψαριού), αλλά και πάλι διαφέρουν πολύ, κυρίως ως προς την ουρά.Οι περισσότερες αναφορές για γοργόνες έχουν γίνει από ναυτικούς που ήταν στην θάλασσα, για πάρα πολύ καιρό και εύκολα έβλεπαν άλλα ζωντανά (όπως manatee και φώκιες) για γοργονές. Μέσα από τους μύθους μπορούμε να δούμε της γοργόνες ως σύμβολα για την εξιδανίκευση της θυληκότητας από τους άντρες καθώς και τον φόβο που έχουν οι άντρες για τις γυναίκες. Ενώ για τις γυναίκες μπορεί να φανεί ως σύμβολο ελευθερίας και δύναμης (αν και υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις γι' αυτό).Το εντυπωσιακό στοιχείο με τις ιστορίες με γοργόνες είναι πολύπλοκες αντρικές ερωτικές φαντασιώσεις. Εκ πρώτης όψεως οι γοργόνες είναι ερωτικά αντικείμενα, αλλά τους λείπουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά. Μην ξεχνάμε την ιστορία θυσίας από το παραμύθι "Η μικρή γοργόνα" του Δανού Hans Christian Andersen.Ο μύθος της γοργόνας συνεχίζεται και σήμερα (θέλουμε να είναι αληθινές).

http://www.katoci.com/ Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα