Κρήτη: Αποζημίωση σε εκδότη για ζημιές που υπέστη τη περίοδο της Δικτατορίας

18:25 3/6/2011 - Πηγή: 24wro
aΔικαιωμένος και με αποζημιώση από το Ελληνικό Δημόσιο είναι πλέον ο τέως Δήμαρχος Ηρακλείου...
και εκδότης της εφημερίδας «ΑΛΛΑΓΗ», Μανόλης Καρέλλης, που διεκδίκησε και πέτυχε αποζημίωση 188.000 ευρώ, για τις ζημιές που υπέστη η εφημερίδα του την περίοδο της Χούντας.
Ο κ. Καρέλλης εξέδιδε την εφημερίδα ως το 1967 και λίγο μετά την Δικτατορία αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή της έκδοσης της. Αμέσως μετά την πτώση της Χούντας ο κ. Καρέλλης εξέδωσε ξανά την εφημερίδα του ενώ λίγο αργότερα εξελέγη και δήμαρχος Ηρακλείου.

44 χρόνια μετά ο κ. Καρέλλης και αφού εδώ και περίπου
12 χρόνια είχε πουλήσει την εφημερίδα( η οποία έκλεισε λίγο αργότερα) έρχεται να διεκδικήσει αποζημίωση περίπου 400.000 ευρώ για τις ζημιές που υπέστη από το κλείσιμο της εφημερίδας, λόγω Χούντας, και να πετύχει τελικώς με δικαστική απόφαση να του επιδικάσει το ελληνικό δημόσιο το ποσό των 188.500 ευρώ και τα οποία ( όπως αποκαλύπτει το cretalive εγκρίθηκαν από τα εντελλόμενα, βρίσκeται τώρα στα χέρια του Επιτρόπου)

Να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση είναι του Διοικητικού Εφετείου Χανίων το 2007 και η τελεσίδικη του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2010, ενώ η απόφαση έχειαναρτηθει και στο διαδίκτυο.
Keywords
Τυχαία Θέματα