Οι έκτακτοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αντιδρούν στο ενδεχόμενο «κατάργησής» τους από το Σεπτέμβριο

18:25 3/6/2011 - Πηγή: 24wro

Τη διαφωνία του με το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας...
με το οποίο ζητά από τις διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ να μην δώσουν θέσεις για έκτακτο και ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (για τα τμήματα των ΑΕΙ με περισσότερα από 25 μέλη ΔΕΠ και για τα ΤΕΙ
με περισσότερα από 15), εξέφρασε ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη τύπου.
Οι Έκτακτοι του ΤΕΙ υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο έγγραφο, και η απόφαση για εισαγωγή σπουδαστών στα ΤΕΙ μία φορά κατά τη διάρκεια του έτους, ουσιαστικά καταργεί από το Σεπτέμβριο όλους τους συμβασιούχους. Επίσης, εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα επιβαρύνει την ποιότητα σπουδών, αφού τα ιδρύματα θα οδηγηθούν σε αναγκαστική συγχώνευση μαθημάτων σε μεγάλα αμφιθέατρα και με μεγάλο αριθμό σπουδαστών, αλλά και σε κατάργηση εργαστηρίων.

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί από την Τετάρτη αποχή από τα μαθήματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή δεδουλευμένων τους από τον Ιανουάριο και για τη μη υπογραφή νέων συμβάσεων (από το Μάρτιο), αν και παραδίδουν κανονικά μαθήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα