Κινηματογραφική καταδίωξη αλλοδαπών από την αστυνομία στη Λάρνακα

20:07 10/6/2012 - Πηγή: 24wro
Η Αστυνομία συνέλαβε τρεις αλλοδαπούς, δύο...
Αιγύπτιους και έναν Σύρο, και μια 54χρονη Κύπρια από το Κίτι μετά την ανεύρεση ομοιώματος πιστολιού, δύο ροπάλων και μιας μπλε ρούχινης κουκούλας.
Η σύλληψή τους έγινε κατορθωτή μετά από κινηματογραφική καταδίωξη με την εμπλοκή αρκετών αστυνομικών περιπολικών.«Σήμερα το πρωί γύρω στις 1.30», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου, «περίπολος του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου εντόπισε στην περιοχή Τσιακκιλερό στη Λάρνακα
να είναι σταθμευμένο αυτοκίνητο σε ύποπτη τοποθεσία, ενώ δίπλα στο όχημα βρισκόταν σταθμευμένη μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Εκεί βρίσκονταν δύο πρόσωπα κι' όταν το περίπολο της Αστυνομία τα προσέγγισε, ο μοτοσικλετιστής τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας τη σκηνή''.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο όπου εντοπίστηκαν ένα πλαστικό ομοίωμα πιστολιού, δύο ξύλινα ρόπαλα μήκους 80 εκατοστών και μια ρούχινη κουκούλα χρώματος μπλε. Διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος οδηγός του ήταν πρόσωπο αραβικής καταγωγής που διέμενε στην Κύπρο νόμιμα. Ακολούθησαν χωρίς θετικό αποτέλεσμα έρευνες για τον εντοπισμό του μοτοσικλετιστή.«Μετά απο πάροδο τριών ωρών και με συντονισμένη επιχείρηση», συνέχισε ο υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου, «εντοπίστηκε σε άλλη γειτνιάζουσα περιοχή όχημα σαλούν που οδηγούσε 54χρονη απο χωριό της επαρχίας Λάρνακας, με δύο επιβάτες, από τους οποίους ο ένας αναγνωρίστηκε ότι ήταν το πρόσωπο το οποίο είχε εγκαταλείψει το πρώτο σημείο που προσεγγίστηκε από τους αστυνομικούς. Έγινε από ένστολο αστυνομικό σήμα στην 54χρονη οδηγό να σταματήσει, αυτή παρέλειψε να το πράξει κι' άρχισε να οδηγά αυτοκίνητό της κατευθυνόμενη προς τη Λάρνακα, παραβιάζοντας οδικούς σηματοδότες και σήματα τροχαίας».

«Καταβλήθηκε», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου, «αρκετή προσπάθεια για την ακινητοποίηση του οχήματος, κι' αυτό έγινε εντός της Λάρνακας. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε η 54χρονη προσπάθησε και πάλι να διαφύγει με το όχημά της βάζοντας σε κίνδυνο τους αστυνομικούς''.Το πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο πίσω κάθισμα τράπηκε σε φυγή για δεύτερη φορά, αλλά λίγο αργότερα εντοπίστηκε σε μικρή αποθήκη απο τους αστυνομικούς οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Μεταφέρθηκαν όλοι στο Σταθμό Αραδίππου όπου διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας που είχε τραπεί σε φυγή ήταν αραβικής καταγωγής ο οποίος διέμενε παράνομα στην Κύπρο. Ανακρινόμενοι όλοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποιές ήταν οι προθέσεις τους, είπε.

«Πιστεύται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν σκοπό να προβούν σε εγκληματική ενέργεια η οποία αποτράπηκε απο την Αστυνομία. Γίνονται εξετάσεις αναφορικά με υπόθεση ληστείας που έγινε στη Λευκωσία για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτά τα πρόσωπα».«Οι συλληφθέντες», κατέληξε ο κ. Ανδρέου, «θα ανακριθούν σχετικά με σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την Αστυνομία Λάρνακας και συγκεκριμένα σε υποθέσεις ληστειών σε περίπτερα και αρτοποιεία καθώς και
Keywords
Τυχαία Θέματα