Ιταλία: «Περνάει» ο άσος της Μπενετόν!

20:20 12/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στο «Παλαβέρντε» του Τρεβίζο διεξάγεται η σημαντικότερη αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής...
της κανονικής περιόδου στο ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με τη Μπενετόν να υποδέχεται τη 2η της βαθμολογίας και ευχάριστη έκπληξη της λίγκας Καντού, η οποία με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία της στο ντουέτο κορυφής.



Και η Μπενετόν ωστόσο θα παλέψει για τη νίκη, αφού μέσα από τέτοια ματς χτίζεται η ψυχολογία και ενισχύεται το πρεστίζ για τα σημαντικά παιχνίδια που έπονται στα πλέι οφ.  



ΑΒΕΛΙΝΟ – ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ


Αβελίνο: Με την ψυχολογία στα ύψη θα παραταχθεί στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στη Σκαβολίνι η ομάδα του Φρανσέσκο Βιτούτσι, προερχόμενη από τεράστιο διπλό στην έδρα της πρωτοπόρου Σιένα με 77-82, με την οποία ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ που ακολουθούν. Μεγάλος της πρωταγωνιστής ο γκαρντ Τόμας, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους μαζεύοντας και τρία ριμπάουντ. Με τη νίκη της αυτή διεύρυνε το επιτυχημένο σερί της στους τρεις αγώνες και πλέον φτιάχνει τα πλάνα της για τους αγώνες που έπονται. Μοναδικός απόντας από το προσεχές παιχνίδι, ο σέντερ Τρούτμαν.


Σκαβολίνι: «Ζωντανή» στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα πλέι οφ η ομάδα από το Πέζαρο, παρά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στην έδρα της Καντού με 63-55. Το νωχελικό ξεκίνημα ήταν αυτό που στοίχισε στην ομάδα του Λούκα Νταλμόντε, η οποία είχε σαν κορυφαίο τον γκαρντ/φόργουορντ Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος σταμάτησε στους 23 πόντους. Η νίκη στο παιχνίδι που πλησιάζει είναι καθοριστικής σημασίας αφού σε διαφορετική περίπτωση «κουνάει μαντήλι» στα πλέι οφ.


ΒΑΡΕΖΕ – ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ


Βαρέζε: Εν αμφιβόλω έχει τεθεί η συμμετοχή της στα πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος, αφού μετά την ήττα στην έδρα της Σασάρι με 88-83, βλέπει τη διαφορά από τους διώκτες της να έχει μειωθεί στη μία νίκη, με μόλις δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Από τη στιγμή μάλιστα που η 8η θέση στέλνει την ομάδα που θα την καταλάβει σε διασταύρωση με τη Σιένα, οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη για να τερματίσουν τουλάχιστον στην 6η θέση.


Μοντεγκρανάρο: Στόχος παραμονή επετεύχθη εκτός εξαιρετικού απροόπτου για την ομάδα του Σάρον Ντρούκερ, η οποία δείχνει αναγεννημένη μετά την έλευση του Ισραηλινού πρώην τεχνικού του Άρη στον πάγκο της. Το 75-66 επί της Λοτομάτικα Ρόμα ήρθε με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αναγκάζοντας τους Ρωμαίους να σημειώσουν μόλις επτά πόντους. Κορυφαίος της στο προαναφερθέν παιχνίδι, ο Βούλγαρος σέντερ Ντέγιαν Ιβάνοφ, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 7 ριμπάουντ. Νίκη δική της ή τουλάχιστον ήττα μιας εκ των Μπιέλα και Τεράμο θέλει η Μοντεγκρανάρο προκειμένου να εξασφαλίσει από το βράδυ της Πέμπτης την παραμονή της.

ΛΟΤΤΟΜΑΤΙΚΑ ΡΟΜΑ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ


Ρόμα: Σε περιπέτειες έχει μπει η ομάδα του Σάσα Φιλιπόφσκι αναφορικά με τη συμμετοχή της στα
Keywords
Τυχαία Θέματα