Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Κάνουμε ό,τι μπορούμε

"To υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να εγγυηθεί και την ασφάλεια και την ελεύθερη κίνηση των πολιτών σε διαδηλώσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις. Παράλληλα σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα ασφάλειας που έχουν δημιουργηθεί στο ιστορικό κέντρο, όπου σημειώνονται πράξεις βίας οι οποίες μπορεί να τροφοδοτήσουν κύκλο ανεξέλεγκτης βίας". Αυτό τονίζουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τα αιματηρά
γεγονότα των τελευταίων ημερών. Όπως διευκρινίζουν τα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και η δράση της Αστυνομίας θα κινούνται μέσα στο νομικό πλαίσιο και θα υπάρχουν κυρώσεις για τους παραβάτες, είτε αυτοί ανήκουν στους πολίτες, είτε στο προσωπικό των αρχών ασφαλείας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας κάνει λόγο για έρευνα των περιστατικών βίας και τιμωρία των υπευθύνων χωρίς εκπτώσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου, τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, υλοποιεί και "εντολή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και δική της επιθυμία περιφρούρησης του δικαιώματος των πολιτών και να απεργούν, και να διαμαρτύρονται, και να διαδηλώνουν ειρηνικά".

Από την άλλη πλευρά, προσθέτει ο κ. Όθωνας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λαμβάνει "όλα τα μέτρα για την διασφάλιση της ομαλότητας της κοινωνικής ζωής του τόπου και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών".

Ο κ. Όθωνας αναφέρθηκε και στις συγκρούσεις Αστυνομίας και διαδηλωτών με τους τραυματισμούς αλλά και τις δολοφονίες του Έλληνα πολίτη καθώς και του νεαρού αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας λέγοντας ότι "πρέπει ταυτόχρονα, να είναι ανυπόκριτη, ειλικρινής και έμπρακτη η αποδοκιμασία κάθε μορφής βίας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται." Και αναφερόμενος ειδικότερα στις δύο δολοφονίες πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

"Η ικανοποίηση του κοινού αισθήματος σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να προέλθει από πράξεις αντι-βίας, ούτε από ενέργειες αυτοδικίας και από διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και ομαλότητας".

Για τον τραυματισμό του διαδηλωτή ο κ. Όθωνας εξέφρασε "την αγωνία ολόκληρης της κοινωνίας" και πρόσθεσε "και τις δικές του ευχές για τη θετική εξέλιξη της δύσκολης μάχης που δίνει ο τραυματίας Ιωάννης Καυκάς".

Αναφερόμενος στις ευθύνες για τις πράξεις βίας τόνισε ότι "η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του τραυματισμού του Ιωάννη Καυκά" και έδωσε εντολή για "ουσιαστική και σε βάθος έρευνα, η οποία γίνεται από την πρώτη στιγμή παρουσία αρμόδιου Εισαγγελέα, αλλά και Ιατροδικαστή της αντίστοιχης υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης".

Ο κ. Όθωνας ανήγγειλε και τιμωρίες αστυνομικών που άσκησαν βία αφού, όπως είπε, ήδη γίνεται "έρευνα για απόδοση ευθυνών αν έχει ασκηθεί υπέρμετρη και αλόγιστη βία, ανεξάρτητα από τη
Keywords
Τυχαία Θέματα