Ισόβια στον παιδοκτόνο που έκαψε ζωντανά τα 6 παιδιά του

16:01 5/4/2013 - Πηγή: 24wro

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο στον πατέρα που πριν από ένα χρόνο περίπου...

έβαλε φωτιά στο σπίτι του στην πόλη Ντέρμπι του Νότιγχαμ και η οποία προκάλεσε το θάνατο των 6 παιδιών του.

Ο δικαστής αποκάλεσε τον Μικ Φίλποτ ως «ανησυχητικά επικίνδυνο άνθρωπο χωρίς ηθικές αναστολές» και τον θεώρησε «κινητήριο δύναμη» πίσω από το σχέδιο των γονιών να βάλουν φωτιά στο σπίτι τους και το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο των έξι παιδιών του, ηλικίας από 5 ως 13 ετών.

Η σύζυγος του Μικ Φίλποτ, Μέιριντ, και ο φίλος τους, Πολ Μόσλι, καταδικάστηκαν με ποινή κάθειρξης
17 ετών για συνέργεια στον εμπρησμό. Δεν θα αποφυλακιστούν προτού συμπληρώσουν τουλάχιστον το μισό της ποινής τους.

Αν και επί 11 μήνες ο Μικ και η Μέιριντ Φίλποτ έπαιζαν θέατρο προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι είχαν βάλει οι ίδιοι τη φωτιά, στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος των έξι παιδιών τους προκλήθηκε όταν το «σχέδιό τους να βάλουν πυρκαγιά στο σπίτι πήγε πολύ στραβά». Το σχέδιο είχε στόχο να ξεφορτωθούν την πρώην σύντροφο του πατέρα, την 29χρονη Λίζα Γουίλις, η οποία ζούσε με τους Φίλποτ, μαζί με τα πέντε παιδιά της.

Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης το ζευγάρι είχε προσφάτως εμπλακεί στα δικαστήρια με τη Γουίλις για την επιμέλεια, και αποφάσισε να βάλει φωτιά στο σπίτι και να την παγιδεύσει.

Πιστεύεται ότι οι Φίλποτ εισέπρατταν από την Κοινωνική Πρόνοια, περί τις 60.000 λίρες τον χρόνο (70.000 ευρώ) σε επιδόματα και ότι στο σπίτι γίνονταν σεξουαλικά όργια, με τους τρεις που ζούσαν μαζί και άλλες γυναίκες για τα οποία ο πατέρας υπερηφανευόταν στην τοπική παμπ.
Οι Φίλποτ είχαν συληφθεί ύστερα από πληροφορίες που έφθασαν στην αστυνομία από γείτονες, και επειδή κατά την κατάθεσή τους έπεσαν σε αντιφάσεις.

tsekouratoi
Keywords
Τυχαία Θέματα