Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα στους...Βραζιλιάνους

09:05 14/4/2011 - Πηγή: 24wro
Το μοναδικό παιχνίδι της προημιτελικής...
του Γιουρόπα Λιγκ που υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον σχετικά με το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση είναι ο επαναληπτικός του ζευγαριού Μπράγκα- Ντιναμό Κιέβου αφού το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ουκρανία άφησε «ανοικτούς λογαριασμούς» για τους δύο συλλόγους.



Όπως είναι φυσικό δεν έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν. Η Μπράγκα βλέπετε μόλις τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ξεκινήσει να ξεχωρίζει  ως ο «τέταρτος πόλος» στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Πάντως οι «αρσεναλίστας» έχουν προλάβει να συναντηθούν με την άλλη μεγάλη ομάδα της Ουκρανίας,
την Σαχτάρ του Ντόνετσκ γνωρίζοντας δύο ήττες με συνολικό απολογισμό τερμάτων 5-0. Η Ντιναμό από την πλευρά της έχει συναντηθεί άλλες 11 φορές μες συλλόγους της Πορτογαλίας μετρώντας τρεις νίκες μια ισοπαλία και επτά ήττες .



Μπράγκα: Έπαιξε έξυπνα στο Κίεβο και αν ήταν οι επιθετικοί της λίγο ποιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα είχαν νικήσει κιόλας. Το τελικό 1-1 δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα για τους Πορτογάλους που είναι όμως στην πλειοψηφία τους… Βραζιλιάνοι.  Η Μπράγκα έχει το πλεονέκτημα και αν αγωνιστεί όπως στο  «Ολιμπίνσκι» τότε είναι και το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.
Στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει τον τελευταίο μήνα μια αντεπίθεση διαρκείας και έφτασε στην 4η θέση που της δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Γκιμαράες είναι σύλλογος που έχει πολλά να… χωρίσει με τους «αρσεναλίστας»- τοπικό ντέρμπι- και πήγε στο «Μουνισιπάλ» την Δευτέρα με στόχο να τους κόψει βαθμούς αλλα τελικά  δεν τα κατάφερε. Η Μπράγκα απέδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και νίκησε τη μισητή της αντίπαλο με 3-1.Από τον σημερινό «τελικό» θα λείψουν για τους Πορτογάλους οι τραυματίες Ροντρίγκες (στόπερ) που έχει ελάχιστες πιθανότητες να προλάβει  και ο Γκαρσία (δεξί μπακ) όπως; επίσης και οι τιμωρημένοι Βινίσιους (μέσος), Κακά (στόπερ).
Ντιναμό Κιέβου: Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της ουκρανικής ομάδας καθώς αλλιώς τα είχαν υπολογίσει και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στην πρώτη αναμέτρηση με τους Πορτογάλους. «Σκληρό καρύδι» η Μπράγκα δεν άφησε την Ντιναμό να κάνει το παιχνίδι της ενώ στις αντεπιθέσεις τους μύριζε γκολ σχεδόν σε κάθε φάση. Αυτά είδε ο Γιούρι Σεμίν και «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» στους παίκτες του. Που πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό εάν θέλουν να περάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Έξι αγωνιστικές έχουν μείνει για  το τέλος του ουκρανικού πρωταθλήματος και η Ντιναμό Κιέβου  βρίσκεται στην 2η θέση με 11 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Σαχτάρ Ντόνετσκ και μόλις 3 από την τρίτη Μέταλιστ.  Το Σάββατο δεν κατάφερε να νικήσει την ουραγό Μέταλιστ Ζαπορίζια μένοντας στο 1-1 αν και πρέπει να τονίσουμε πως στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκαν μόλις τρεις βασικοί  σε σχέση με το παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ.

Η απερίσκεπτη ενέργεια του Αντρέι Σεφτσένκο στο πρώτο παιχνίδι όταν συνέχισε μια φάση ενώ ο επόπτης τον είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ στερεί από την ομάδα του το μεγάλο τη
Keywords
Τυχαία Θέματα