Φήμες και προσδοκίες ενίσχυσαν το ευρώ

13:22 21/8/2012 - Πηγή: 24wro

Σε απόλυτη αντίθεση με την απόδοση της Παρασκευής, ο δείκτης Dow Jones...
FXCM Dollar Index (ticker = USDollar) κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα δύο εβδομάδων. Η κίνηση αυτή ήταν εξίσου εντυπωσιακή λόγω του χαμηλού όγκου συναλλαγών.

Η μέση ημερήσια μεταβολή για τον δείκτη δολαρίου απέχει 41,2 μονάδες από τα πολυετή χαμηλά επίπεδα. Επίσης, είναι σημαντικό ότι ο δείκτης παραμένει πάνω από το επίπεδο των 10.000 μονάδων, τη στιγμή που οι δείκτες μετοχών διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά 4 ετών -με χαμηλή
μεταβλητότητα και όγκο συναλλαγών.

Το βασικό ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα συμβεί στο δολάριο, όταν επιστρέψει η μεταβλητότητα στην αγορά. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το καθιερωμένο συμπόσιο στο Jackson Hole θα ταρακουνήσει τις αγορές σε αντίστοιχο βαθμό με την αναταραχή που προκάλεσε η ανακοίνωση του QE2.

Αν δεν γίνει καμία αναφορά σε ένα QE3, τότε θα επικρατήσει απογοήτευση στην αγορά. Κάτι τέτοιο δεν έχει προεξοφληθεί από τις αγορές.

Ενισχύθηκε το ευρώ

Ειδήσεις και φήμες ενίσχυσαν τη μεταβλητότητα στο ευρώ, το οποίο προσπάθησε να διαμορφώσει μια σαφή τάση. Η αφορμή για την ανοδική πορεία του ενιαίου νομίσματος δόθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας ζήτησε από την ΕΚΤ να αγοράσει απεριόριστες ποσότητες κρατικού χρέους, προκειμένου να αποκλιμακωθεί το κόστος δανεισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» δημοσίευσε ότι η ΕΚΤ προετοιμάζει ένα πρόγραμμα με στόχο την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα και τη σταθεροποίησή τους. Αν αυτές οι ειδήσεις δεν διαψεύδονταν στη συνέχεια, θα ήταν αρκετές να οδηγήσουν χθες την ισοτιμία EURUSD πάνω από το 1,2400.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα