Φήμες για «ψάρεμα» ψήφων στην ΠΓΔΜ

10:45 10/5/2011 - Πηγή: 24wro
Έντονη αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει στην ΠΓΔΜ αναφορές του τηλεοπτικού σταθμού...
«Α1» , σύμφωνα με τις οποίες, διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών και δημόσιοι υπάλληλοι, που διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια, φέρονται να έχουν λάβει εντολή από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE να εξασφαλίσουν συγκεκριμένο αριθμό ψηφοφόρων από το στενό τους περιβάλλον και να υποβάλουν
σχετικούς καταλόγους με τα ονόματα των ψηφοφόρων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου.

Ο σταθμός, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ΠΓΔΜ και ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι, ισχυρίστηκε ότι εντόπισε τέτοιους καταλόγους και δημοσιογράφοι του παρουσιάστηκαν ως στελέχη του κόμματος για να επιβεβαιώσουν ότι οι ψηφοφόροι που αναγράφονται στους καταλόγους θα ψηφίσουν μετά βεβαιότητας το κόμμα στις προσεχείς εκλογές.

Οι διευθυντές και δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται να επιβεβαιώνουν ότι, κατόπιν εντολής από το κόμμα τους, εξασφάλισαν ψηφοφόρους από το στενό τους περιβάλλον. Στους καταλόγους αναγράφονται τα ονόματα των ψηφοφόρων αυτών, οι αριθμοί τηλεφώνων τους και το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.


Το όλο θέμα πυροδότησε αρκετές αντιδράσεις. Το VMRO-DPMNE διέψευσε ότι υπάρχουν τέτοιοι κατάλογοι και κατηγόρησε το σταθμό ότι πλαστογράφησε τους καταλόγους, σε μία προσπάθεια να πληγεί η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι για ανεπίτρεπτες μεθόδους πιέσεων και εκβιασμών προς δημόσιους υπάλληλους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τους καταλόγους που έχει στην κατοχή του στην αποστολή του ΟΑΣΕ στην ΠΓΔΜ και στις πρεσβείες ξένων χωρών.

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα