Επιδεινώνεται ο καιρός

09:51 14/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες στις περισσότερες...
περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Από το απόγευμα, όμως, η κακοκαιρία θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας οι θερμοκρασίες θα πέσουν και πάλι, ενώ θα σημειωθούν τοπικά βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από τις απογευματινές ώρες, με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και
σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές μόνο νεφώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη περιοχή του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 7 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 14, στην Κεντρική Ελλάδα από 3 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σύμφωνα με το meteo.gr στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι κα τοπικά ισχυροί. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά κυρίως τις βραδινές, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι στον Σαρωνικό και τον Νότιο Ευβοϊκό, στρεφόμενοι το βράδυ σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα πάντως θα είναι ασθενή. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή μια «ψυχρή εισβολή» θα επηρεάσει όλη τη χώρα και θα ρίξει τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για όλη τη διάρκεια της μέρας. Ο καιρός στα βόρεια και δυτικά θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις, που μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και τη νησιωτική χώρα. Βροχές μικρής έντασης θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, καθώς και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά τμήματα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου. Βροχές και χιονόνερο αναμένονται σε αυτές τις περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Στην ανατολική Στερεά ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπερνούν τους 6-10 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα