Εορταστικό το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

10:36 26/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου...
της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης πόλης και της εθνικής επετείου του ΟΧΙ.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας και της ιερής εικόνας του πολιούχου Θεσσαλονίκης
Αγίου Δημητρίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου και συμμετείχε στην περιφορά των εικόνων. Από τον πολιτικό κόσμο το «παρών» έδωσαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Γιάννης Ιωαννίδης, ο εν αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σήμερα στις 8 έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο παρουσία του αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Στις 11 θα γίνει επίσημη δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου. Στις 11:15 θα γίνει στεφανηδρομίας στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων της Γέφυρας. Στις 12:30 ο Διονύσης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Χαλκηδόνος θα καταθέσουν στεφάνι στο Γ΄ Σώμα Στρατού. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί στις 18:30 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ από τον κοσμήτορα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητή Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

Αύριο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η παρέλαση των μαθητών στις 11:00 στην Τσιμισκή, ενώ νωρίτερα θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η παρέλαση θα ανοίξει με τη μουσική μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης και τέσσερις ομάδες πολιτικών τμημάτων.

Με μαύρα περιβραχιόνια και μαύρες σημαίες θα συνοδεύσουν οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές έπειτα από σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ. Γενικό σύνθημα της πρωτότυπης αυτής διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, που θα επαναληφθεί και στη στρατιωτική παρέλαση της Παρασκευής, είναι «Το δημόσιο σχολείο πεθαίνει».


Keywords
Τυχαία Θέματα