ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ-ΦΠΑ

Ρεπορτάζ : Μαρία Ριτζαλέου
(από το Έθνος)
Στον ανακριτή οδηγείται αύριο η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων Fena για οφειλές προς το Δημόσιο. Αλλοι 50 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας περιλαμβάνονται στη λίστα των φοροφυγάδων, που θα κληθούν σύντομα να περάσουν την πόρτα των...
δικαστηρίων.
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για τη σύλληψη της... Fena
στη Θεσσαλονίκη. Η Φάννυ Κάτσου, ιδιοκτήτρια του ομίλου ΦΑΝΝΥ Α.Ε., που είχε τα πέντε καταστήματα της αλυσίδας FENA με τα επώνυμα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ, περνά τις τελευταίες δύο νύχτες στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου και οδηγείται αύριο το πρωί στον ανακριτή με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ, άνω των 75.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μέχρι τότε είναι κρατούμενη.
Το ποσό που δεν κατέλαβε από τον Απρίλιο έως σήμερα -μαζί με τις προσαυξήσεις- φτάνει στα 681.000 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, όταν προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, οι συνολικές οφειλές της ξεπερνούσαν τα 57.000.000 ευρώ, από τα οποία σχεδόν 7.000.000 ευρώ αφορούσαν οφειλές προς το Δημόσιο (ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις).
Η επιχειρηματίας, που εκτοξεύτηκε τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο πλαίσιο της εφαρμογής της εγκυκλίου του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, που ζητούσε εφαρμογή του Νόμου 2523/1997 όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 3943/2011 και η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, παρουσία και στελεχών του ΣΔΟΕ που έκαναν τους ελέγχους στην εταιρεία.
Σημειώνεται ότι στη λίστα των φοροφυγάδων περιλαμβάνονται άλλοι 50 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επίσης θα κληθούν σύντομα να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων, ενώ κάποιοι από αυτούς έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή διάταξη καταβάλλοντας ένα μέρος της οφειλής ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η επιχειρηματιας Φ. Κάτσου, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, ήξερε ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πίστευε όμως ότι θα κατάφερνε να τα ξεπεράσει
Δυναμική εταιρεία
Η ΦΑΝΝΥ Α.Ε. εμφανιζόταν μέχρι πριν από 2-3 χρόνια ως μια πολύ δυναμική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη και θεωρούνταν μία από τις σημαντικότερες στον τομέα εισαγωγής και διακίνησης επώνυμων προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, για τον άντρα, τη γυναίκα, το παιδί.
Το πρώτο κατάστημα Fena άνοιξε στον Φοίνικα -στο σημείο όπου είναι και σήμερα- στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το 2000 δίπλα ακριβώς ξεκίνησε τη λειτουργία του το Fena Stock.
Το 2002 δημιουργήθηκε ακόμη ένα κατάστημα Fena, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εγνατία, το οποίο και έκλεισε πριν από έναν χρόνο. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ΦΑΝΝΥ Α.Ε., Διογένης Κάτσος (γιος της Φ. Κάτσου), δήλωσε τότε ότι "το μετρό και το κιγκλίδωμα που εγκαταστάθηκε ήταν η αρχή.
Ηρθε η κρίση και όλα αυτά σε συνδυασμό με την άρνηση των ιδιοκτητών να μειώσουν το ενοίκιο μας οδήγησαν στην απόφ
Keywords
Τυχαία Θέματα