Εικόνα κατάρρευσης για την κυβέρνηση

16:06 16/6/2011 - Πηγή: 24wro
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση…
με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που έχουν ξεσπάσει από το πρωί, να απειλούν να προλάβουν μέχρι και τον ανασχηματισμό.
Εν μέσω εκρηκτικού κλίματος, στις 4.30 αναμένεται ότι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα σενάρια στους δρόμους της Βουλής κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανή αλλαγή αρχηγού, που θα προκύψει από τη συνεδρίαση.
Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός έφθασε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου και πρόκειται να συναντήσει υπουργούς και συνεργάτες του. Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετέβη στο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
Παραιτήθηκαν Νασιώκας-Φλωρίδης
Το κλίμα από το πρωί «μύριζε μπαρούτι», καθώς η παραίτηση του Γιώργου Φλωρίδη από το βουλευτικό του αξίωμα με δισέλιδη επιστολή, στην οποία χρησιμοποιούσε βαριές εκφράσεις για κυβέρνηση και πρωθυπουργό, έγινε θρυαλλίδα εξελίξεων.
Ακολούθησε η παραίτηση του Έκτορα Νασιώκα, που από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής έκανε λόγο για «αυτογελοιοποίηση» της κυβέρνησης σχετικά με τις εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα.
Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο Απόστολος Κακλαμάνης που κατήγγειλε κέντρα που ενδεχομένως επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. «Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες, την υπηρετούμε μένοντας εκεί που μας έστειλε ο λαός και όχι περιφερόμενοι οπουδήποτε αλλού αναζητούντες αλλού στήριγμα» τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.
Β. Παπανδρέου: «Να γίνει ΚΟ και να συζητηθούν τα πάντα»
Οι παραιτήσεις βουλευτών προκάλεσαν την αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου, που κυκλοφόρησε κείμενο στο οποίο ζητούσε άμεσα να συγκληθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε «να συζητηθούν τα πάντα». Το κείμενο υπέγραψαν δεκάδες βουλευτές
Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Λιντζέρης έκανε λόγο για «κενό διακυβέρνησης» και κάλεσε τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ακολούθησε ο Νίκος Σαλαγιάννης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν κυβερνάται.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα