Μ. Λίνχαρτ: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση

16:06 16/6/2011 - Πηγή: 24wro
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση…
εξέφρασε ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Μίχαελ Λίνχαρντ, προειδοποιώντας ότι δεν επιτρέπεται να αφεθεί η χώρα να χρεοκοπήσει.
Μιλώντας στην Αυστριακή Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής και Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, ο κ. Λίνχαρτ επισήμανε πως η κρίση μπορεί
να αντιμετωπιστεί από κοινού στην Ευρώπη και υποστήριξε πως η αλληλεγγύη των χωρών - μελών της Ε.Ε. πρέπει να επιδεικνύεται όχι μόνο σε καλές αλλά και σε δύσκολες εποχές.
Τάχθηκε εξάλλου υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα και του αναγκαίου χρόνου, καθώς, όπως είπε, μέσα σε ένα μόνον έτος δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτε και ίσως χρειάζονται και δέκα έτη για να υπάρξουν αποτελέσματα.
Προειδοποιώντας ότι δεν επιτρέπεται να αφεθεί η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, ο Αυστριακός πρέσβης χαρακτήρισε ως ανόητη τη συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ή την επιστροφή της στη δραχμή.
Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να επιδεικνύεται αναγνώριση και σεβασμός απέναντι στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει και που έχουν συμβάλει στην καλή πρόοδο η οποία διαπιστώνεται, όπως είπε, στην τελευταία έκθεση της τρόικας.
Keywords
Τυχαία Θέματα