Δίδυμα τσακώνονται μέσα στη μήτρα της μητέρας τους

08:57 3/12/2012 - Πηγή: 24wro
Τα δίδυμα αδερφάκια τσακώνονται μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, για λίγο έξτρα χώρο...
Τις εντυπωσιακές εικόνες απαθανάτισαν οι γιατροί Dr. Marisa Taylor-Clarke και ο Robert Steiner από το εμβρυολογικό τμήμα του Imperial College London με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου.

Η νέα μαγνητική τομογραφία προσφέρει καταπληκτική πλάνα και επιτρέπει στους γιατρούς να καταλάβουν το σύνδρομο
μετάγγισης (TTTS).

Σε όλες τις μονοχοριονικές δίδυμες κυήσεις υπάρχουν πλακουντιακές αγγειακές αναστομώσεις μεταξύ των δύο εμβρύων. Ανισορροπία στη ροή του αίματος διαμέσου αυτών των αναστομώσεων από το ένα έμβρυο (δότη) στο άλλο (λήπτης) οδηγεί σε σύνδρομο μετάγγισης (TTTS) . Σε περίπου 10% των μονοχοριονικών διδύμων αναπτύσσεται σοβαρή μορφή TTTS από τις 16-24 εβδομάδες με πολυδράμνιο (υπερβολική ποσότητα υγρού) στο σάκο του εμβρύου λήπτη και ανυδράμνιο (μικρή ποσότητα υγρού) στο σάκο του δότη.

Οι πρόοδοι στην τεχνολογία έχουν επιτρέψει στους γιατρούς, τους γονείς και τους ερευνητές για να έχουν μια πιο στένη εικόνα των εμβρύων στη μήτρα.

Παρατηρώντας το βίντεο βλέπουμε τα τα έμβρυα να χασμουριούνται. Σύμφωνα με την Nadja Reissland του πανεπιστημίου του Durham δεν συμβαίνει αυτό επειδή είναι κουρασμένα.

"Αντ 'αυτού, η συχνότητα της χασμουρητό στη μήτρα μπορεί να συνδέεται με την ωρίμανση του εγκεφάλου νωρίς στη κύηση", είπε.
news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα