Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δέκα ιεράρχες

08:52 3/12/2012 - Πηγή: 24wro
Νέες αποκαλύψεις για μαύρο χρήμα αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας...
καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του "Έθνους", δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Οι "Ράμπο" της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανοίγουν για τα καλά τον εκκλησιαστικό "φάκελο" εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, πλήθος στοιχείων, που περιήλθαν σε γνώση τους μέσω καταγγελιών.

Μητροπολίτης
ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν καταγγελίες που τον θέλουν υπεύθυνο για πλήθος ατασθαλιών στα οικονομικά της μητρόπολής του.

Τα νέα δεδομένα προκαλούν τριγμούς στον μέχρι πρόσφατα θεωρούμενο και ως "άβατο" τομέα των οικονομικών της Εκκλησίας, αφού η ίδια η Εκκλησία δεν διαθέτει παρόμοιο ελεγκτικό μηχανισμό.

Για πρώτη φορά οι έλεγχοι, που συσχετίζουν περιουσιακά στοιχεία με δηλώσεις φόρου και εισοδήματα, φτάνουν και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ με τις νέες τεχνικές δυνατότητες, μέσω τραπεζών, επεκτείνονται και στην πιθανότητα ύπαρξης offshore εταιρειών.

24h.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα