Δεν έχει τέλος η κόντρα Χρυσοχοΐδη - Ρέσλερ

21:23 29/2/2012 - Πηγή: 24wro
Για υπονόμευση των προσπαθειών της Ελλάδας κάνει λόγο... το υπουργείο Ανάπτυξης, απαντώντας σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.Επικαλούμενο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, το δημοσίευμα έκανε λόγο για ανεπαρκή υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά ενώ ασκούσε σκληρή κριτική στην ηγεσία του ελληνικού υπουργείου, καταλογίζοντάς της αθέτηση των υπεσχημένων.

«Την ίδια
στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, και ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Ζ.Μ. Μπαρόζο, συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, μερίδα του γερμανικού τύπου και του γερμανικού πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να υπονομεύει συστηματικά αυτή την προσπάθεια», σχολιάζει η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ.

Τονίζει ακόμη ότι πρόκειται για τους ίδιους κύκλους που «ενώ πριν λίγους μήνες εργάζονταν θεωρητικά μαζί με τις ελληνικές αρχές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ταυτόχρονα δήλωναν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού».

Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, «η αλήθεια είναι πως ο κ. Ρέσλερ ήρθε στην Ελλάδα με βασική προτεραιότητα όχι τις επενδύσεις, αλλά την εξόφληση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τις γερμανικές επιχειρήσεις».

«Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν συμπεριλαμβάνονταν στις πρώτες προτεραιότητές του», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επισημαίνεται πάντως ότι «μεμονωμένες κακοφωνίες δεν είναι ικανές να σκιάσουν την καλή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων καθώς και τη σταθερή στήριξη που παρέχει το γερμανικό κοινοβούλιο στην Ελλάδα». «Στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι μας για την έξοδο από την κρίση, χρειαζόμαστε περισσότερη εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια αντί για μικροπολιτικά παιχνίδια», καταλήγει η ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα