ΔΕΙΤΕ: Για 17η χρονιά η Mercedes υπεύθυνη για τα Safety και Medical car της Formula 1

20:28 15/3/2012 - Πηγή: 24wro
Το πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά την Κυριακή στην Αυστραλία και η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι... για 17η χρονιά θα είναι υπεύθυνη για τα Safety και Medical car. Αυτοκίνητο ασφαλείας θα είναι για ακόμη μια φορά η SLS AMG ενώ ιατρικό αυτοκίνητο η C63 AMG
Estate .

Η SLS AMG F1 Safety Car θα έχει οδηγό τον 38χρονο Γερμανό Bernd Maylander, και το 571 ίππων supecar φόρεσε αγωνιστική περιβολή, άλλαξε εξάτμιση ώστε να πληροί τα “F1 Safety Car specs” και είναι έτοιμο να τιθασεύσει τα μονοθέσια σε περίπτωση ατυχήματος. Οι Γερμανοί τοποθέτησαν επίσης carbon καπό, 2 κάμερες (μια στο μπροστά μέρος και μία στο πλαίσιο της πινακίδας) ενώ τα φώτα στην οροφή αποτελούνται από 700 LED.

Η Mercedes C63 AMG Estate F1 Medical car βασίζεται πάνω στην C63 AMG Estate και φορά το βελτιωτικό πακέτο Performance Package. Ο ατμοσφαιρικός V8 6.2 λίτρων αποδίδει 487 άλογα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4.5 δευτερόλεπτα.

Εκτός από το Performance Package, οι μηχανικοί της Mercedes τοποθέτησαν στον κινητήρα τα σφυρήλατα πιστόνια, τις μπιέλες και τον στρόφαλο της SLS. Ως αποτέλεσμα ήταν, ο κινητήρας να έχει 3 κιλά λιγότερα αδράνεια περιστροφής και έτσι να στροφάρει γρηγορότερα.

Φορά το νέο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων AMG Speedshift MCT, τα φρένα έχουνε αναβαθμιστεί και πατά πάνω σε ελαφριές ζάντες διαστάσεων 19″ με ελαστικά 255/35 μπροστά και 295/30 πίσω. Σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, η C63 AMG Estate F1 Medical Car διαθέτει αγωνιστικά bucket καθίσματα, τα απαραίτητα αυτοκόλλητα, φώτα στην οροφή, LED φωτιστικά σώματα ενώ την θέση της πίσω πινακίδας έχει πάρει μια LED πινακίδα που εμφανίζει την λέξη “Medical Car”.

Η C63 AMG είναι η πέμπτη χρονιά που έχει τον ρόλο του ιατρικού αυτοκινήτου στην F1 ενώ η πρώτη ήταν το 1996, όταν η C36 AMG είχε ταυτόχρονα τον ρόλο του Safety και Medical Car. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

autoblog.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα