Δεν αναφέρουν πουθενά την "Πολιτική Άνοιξη" στα βιογραφικά τους, όσοι ήταν πολιτευτές της και θέλουν τώρα να κατέβουν με τη Ν.Δ.!

Έχουν μετανιώσει για το πολιτικό τους παρελθόν;

Η "Πολιτική Άνοιξη" του Αντώνη Σαμαρά ήταν ένα σχηματισμός, που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα. Συγκεκριμένα η "Πολιτική Άνοιξη" αναδείχθηκε τρίτη σε μέγεθος πολιτική δύναμη με ποσοστό 4,9% στις εθνικές εκλογές του 1993, κερδίζοντας δέκα έδρες στο Κοινοβούλιο. Στις ευρωεκλογές το 1994 για το....
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε 8,7% και δύο έδρες. Στην εκλογή
Προέδρου της Δημοκρατίας
το 1995, η Πολιτική Άνοιξη πρότεινε τον Κωστή Στεφανόπουλο, πρόεδρο της Δημοκρατικής Ανανέωσης, υποψηφιότητα που στηρίχθηκε και από το ΠΑΣΟΚ. Τον Αύγουστο του 1996, η Δημοκρατική Ανανέωση προσχώρησε στην "Πολιτική Άνοιξη". Η πτώση των εκλογικών ποσοστών άρχισε στις εθνικές εκλογές του 1996 όταν έλαβε 2,94% (ακριβώς κάτω από το εθνικό κατώτατο όριο 3%) και, κατά συνέπεια, δεν εξασφάλισε έδρα στο Κοινοβούλιο. Συμμετείχε και στις ευρωεκλογές το 1999, όπου έλαβε 2,3% το οποίο ήταν και πάλι κάτω από το κατώτατο όριο που θα εξασφάλιζε εκπροσώπηση. Και, όμως, οι πολιτευτές της, που τώρα θέλουν να κατέβουν στις εκλογές με τη Ν.Δ., δεν αναφέρουν πουθενά στα βιογραφικά τους το πέρασμά τους από την "Πολιτική Άνοιξη"; Γιατί άραγε; Μας δημιουργήθηκε αυτός ο προβληματισμός διαβάζοντας στο διαδίκτυο τα βιογραφικά μερικών εξ αυτών. Για παράδειγμα ένας συμπαθής, συμπαθέστατος άνθρωπος, ο Κώστας Μπέσης, που ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Θεσπρωτία, ήταν πολιτευτής στην ίδια περιοχή με την "Πολιτική Άνοιξη" και στέλεχός της από την ίδρυσή της μέχρι τη διάλυσή της. Αυτό δεν ήταν κακό, κατά τη γνώμη μας... Γιατί, όμως, στο τόσο λεπτομερειακό βιογραφικό του, που διαβάσαμε, δεν το καταγράφει; Το ίδιο φυσικά κάνουν και τα άλλα στελέχη της "Πολιτικής Άνοιξης", που επιθυμούν τώρα να είναι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ.

http://www.katoci.com
Keywords
Αναζητήσεις
πολιτική άνοιξη, πολιτικη ανοιξη βουλευτες νεας δημοκρατιας
Τυχαία Θέματα