Χ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: Χαμένο έτος το 2011

01:51 20/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η δημοσιοποίηση του Προϋπολογισμού αποδεικνύει …
ότι το 2011, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, ήταν ένα χαμένο έτος δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής» παρατηρεί ο Αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Προϋπολογισμού του 2012.
Την ίδια στιγμή χρεώνει τις συνέπειες τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από την προηγούμενη Κυβέρνηση του
ΠΑΣΟΚ, τόσο ως προς την επίτευξη των αναγκαίων, συμφωνημένων, δημοσιονομικών στόχων, όσο και ως προς την υλοποίηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών.
Αποτιμώντας τα στοιχεία του 2011, ο κος Σταϊκούρας καταλήγει πως οι εξελίξεις θα επηρεάσουν και το 2012 και πως:
• Η ύφεση θα παραμείνει βαθιά
• Η ανεργία διογκώνεται δραματικά
• Οι αισιόδοξοι στόχοι της μεταβατικής Κυβέρνησης θα μπορέσουν να επιτευχθούν μόνο αν ξεπεραστεί η ύφεση και υπάρξει ανάκαμψη.
«Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο. Για το λόγο αυτό, και όπως έχει ήδη τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει», ξεκαθαρίζει το στέλεχος της ΝΔ, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών, όπως ακόμη στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
Άλλωστε, σύμφωνα και με τον Προϋπολογισμό, «πολλά θα εξαρτηθούν από τη σύνθεση, την ταχύτητα της εφαρμογής και τη γενικότερη πρόοδο του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών». Κάτι το οποίο σταθερά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τα 2 τελευταία χρόνια. Συμπερασματικά, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.
Προσανατολισμένη όμως στην άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας. Και αυτό διότι οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μόνο με ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της Οικονομίας», καταλήγει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα