O Σάντι άφησε... λογαριασμό 71 δισ. δολάρια

17:00 27/11/2012 - Πηγή: 24wro
Στα 71 δισ. δολάρια ανέρχεται το τελικό κόστος των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας «Σάντι» στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα...

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, ανέφερε χθες ότι το κόστος των ζημιών από την καταιγίδα στη πολιτεία του θα ανέλθει στα 42 δισ. δολάρια. Από αυτά, τα 32 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και άλλα 9 δισ. για την λήψη προληπτικών μέτρων. Ο κ. Κουόμο δήλωσε ότι η πολιτεία του θα ζητήσει ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας
Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανέφερε ότι μόνο η πόλη της Νέας Υόρκης υπέστη ζημιές ύψους 19 δισ. δολαρίων. Τα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται στο συνολικό ποσό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, ανέφερε ότι η πολιτεία του υπέστη επίσης ζημιές ύψους 24 δισ. δολαρίων.

Ο τυφώνας που έπληξε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου προκάλεσε χάος, πλημμύρες και εκτεταμένα προβλήματα στο σύστημα συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στην ηλεκτροδότηση, αφού ορισμένες περιοχές έμειναν για ημέρες χωρίς ρεύμα.

Ένα σχεδόν μήνα μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, παραμένουν μεγάλες οι ελλείψεις σε καύσιμα, με τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές έξω από προσωρινά πρατήρια υγρών καυσίμων.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 70% των πρατηρίων στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσει δεν διαθέτει βενζίνη προς πώληση, ενώ περιορισμένα είναι τα αποθέματα και σε πετρέλαιο, παρά τις παγωμένες θερμοκρασίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα