Αλλάζει όψη η Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

16:21 27/11/2012 - Πηγή: 24wro
Σε μεγάλο εργοτάξιο, που ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα μήκος, έχει ...
μετατραπεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη, ένα από τα ομορφότερα παραλιακά μέτωπα του νησιού μας, που βρίσκεται στη Λάρνακα. Η παραλιακή οδός Πιαλέ Πασά, που εκτείνεται νοτιοανατολικά του Κάστρου της Λάρνακας σταδιακά αλλάζει όψη, για να παραδώσει την παλιά γνώριμη της εικόνα σ’ ένα νέο, μοντέρνο χαρακτήρα που θα προσδώσει σημαντικά εύσημα στην τουριστική αξία της πόλης του Ζήνωνα και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αντρέα Λουρουτζιάτη,
πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη καθώς, τη βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασά θα ακολουθήσει η σύνδεση της με τον παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων και την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Η άμεση επαφή της οδού με τη θάλασσα, οι κατοικίες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το γραφικό ψαρολίμανο, θα καθιστούν την ίδια την οδό ως ένα από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για ξεκούραση, αναψυχή και νοσταλγία, τόνισε ακόμη ο κ. Λουρουτζιάτης.

Με την ολοκλήρωση του έργου της οδού Πιαλέ Πασά, πέραν από την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της διάβρωσης της παραλίας καθώς και της βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών, ο χαρακτήρας της πόλης και του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας θα αναβαθμιστεί. Ο νέος σχεδιασμός, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα υλικά και την τοπιοτέχνηση του χώρου, θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και παράλληλα στη βελτίωση των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Μάρτιο του 2014 η παράδοση του έργου

Το συνολικό μήκος του έργου είναι περίπου δυο χιλιόμετρα. Από το Κάστρο μέχρι το ψαρολίμανο, το έργο για ένα χιλιόμετρο θα έχει πλατειακό χαρακτήρα και θα συνδυαστεί με την κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου, πλάτους πεντέμισι μέτρων σε πιο χαμηλό επίπεδο από τον υφιστάμενο δρόμο. Οι δαπεδοστρώσεις θα είναι από γρανιτόπλακες και ο φωτισμός θα είναι ειδικού τύπου. Στο τμήμα από το Κάστρο μέχρι το πάρκο Ταππά Χαννά, μήκους 700 μέτρων, το οδόστρωμα θα δαπεδοστρωθεί από γρανιτόλιθους και θα παραμείνει μονόδρομος, ενώ το υπόλοιπο έργο θα επιτρέπει την αμφίδρομη διακίνηση οχημάτων και θα φιλοξενεί χώρους στάθμευσης οχημάτων παρά το οδόστρωμα. Σε όλο το μήκος του έργου, θα υπάρχει ποδηλατόδρομος και λωρίδες με ανθώνες για φύτευση και εξωραϊσμό της περιοχής.

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο του έργου ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λάρνακας.

Η σύμβαση έχει κατακυρωθεί στην εργοληπτική εταιρεία «ΝΕΜΕΣΙΣ» με το κατασκευαστικό κόστος να ανέρχεται σε €7.777.000.

Η Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Λάρνακας, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και θα τυγχάνουν επίβλεψης από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, καθόλη τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου.

Η διάρκεια του Συμβολαίου είναι 18 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του έργου, το οποίο αναμένεται να
Keywords
Τυχαία Θέματα