H ΔΟΕ αφαίρεσε τέσσερα μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

07:52 6/12/2012 - Πηγή: 24wro
Οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η ΔΟΕ αφαίρεσε την Τετάρτη τέσσερα μετάλλια που είχαν κατακτήσει...
στη διοργάνωση δύο αθλητές και δύο αθλήτριες, αφού επανεξέτασε δείγματά τους και τους βρήκε «ντοπέ». Με αυτήν της την κίνηση η ΔΟΕ θέλει
να επιδείξει τη συνήθη πυγμή απέναντι στο ντόπινγκ αλλά και να υπενθυμίσει ότι η καθαίρεση ενός αθλητή μπορεί να έρθει και μετά από πολλά χρόνια.
Ο Ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ χάνει το χρυσό στη σφαιροβολία, ο Λευκορώσος Ιβάν Τικόν το ασημένιο στη σφυροβολία, ενώ στις γυναίκες η επίσης Λευκορωσιδα Ιρίνα Γιατσένκο και η Ρωσίδα Σβετλάνα Κριβέλιοβα χάνουν τα χάλκινα μετάλλια από τη δισκοβολία και τη σφαιροβολία, αντίστοιχα.

Το λυπηρό είναι ότι δύο από τους «ενόχους» είχαν κερδίσει τα μετάλλιά τους αγωνιζόμενοι στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου σε μια από τις πιο όμορφες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είχε διεξαχθεί το αγώνισμα της σφαιροβολίας. Ο Μπιλόνογκ μάλιστα είχε κερδίσει το χρυσό από τον Αμερικανό Νέλσον στην τελευταία βολή.
Το δε ειρωνικό είναι ότι η νικήτρια εκείνης της ημέρας στη σφαιροβολία, η Ρωσίδα Ιρίνα Κορζανένκο, είχε βρεθεί ντοπέ με συνέπεια να της αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο και να απονεμειθεί το χάλκινο στην τέταρτη Κριβέλιοβα. Η οποία τώρα το χάνει και αυτή!

Αναβολή για Αρμστρονγκ

Στο μεταξύ η ΔΟΕ ανέβαλε την απόφαση για την αφαίρεση του μεταλλίου του Λανς Αρμστρογκ, αφού περιμένει και την επίσημη ενημέρωση από τη Διεθνή Ομοσπονδία, για την αφαιρεση των επτά τίτλων που έχει κατακτήσει ο Αμερικανός στον ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας.

Ο Αρμστρογκ ύστερα από έρευνα της Αμερικάνικης επιτροπής αντιντόπινγκ, βρέθηκε να είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν οι επτά τίτλοι στον Γύρο Γαλλίας. Το ίδιο έκανε στη συνέχεια και η διεθνής ομοσπονδίας ποδηλασίας, και αυτή την απόφαση θέλει η ΔΟΕ, για να του αφαιρέσει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην ατομική χρονομέτρηση δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000.

tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα