2012: Τέλος του κόσμου ή μια νέα αρχή;

21:05 11/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Κώδικας της Δρέσδης...
(Dresden Codex) που μεταφράστηκε το 1880 αναφέρει ως αφετηρία της τωρινής μας εποχής (κάθε εποχή διαρκεί περίπου 5.125 χρόνια) τον Αύγουστο του 3114 π.Χ., τη στιγμή δηλαδή που δημιουργήθηκε ο κόσμος, και σαν τέλμα τον Δεκέμβριο του 2012.
Παρατήρηση: Ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε τότε! Συνεπώς η έννοια της Εποχής δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την Ιουδοχριστιανική αντίληψη περί πλάσης, αλλά περισσότερο με την θεωρία περί Αιωνικής (Αeonics).


• Το 1966, ο ανθρωπολόγος Michael D. Coe στο βιβλίο του The Maya
υποστήριξε πως οι Μάγια υπονοούσαν τον ερχομό του Αρμαγεδδών στο τέλος της εποχής μας, δηλαδή το 2012.
Παρατήρηση: Μονάχα 2 ανάγλυφα έχουν σωθεί που να μιλάνε για το τι μπορεί να συμβεί στο τέλος της εποχής μας.
1) Αυτή που βρέθηκε στο Tortuguero αναφέρει πως τον Δεκέμβρη του 2012, όλα θα γίνουν μαύρα και ο Bolon Yookte’ K’uh (θεός του πολέμου;) θα κατέλθει στον κόσμο μας.
2) Στα ερείπια του Palenque μια διαφορετική επιγραφή εξιστορεί εντελώς διαφορετικά γεγονότα που είναι να συμβούν 4 χιλιάδες χρόνια μετά το 2012.
Συμπέρασμα: Πολύ απλά οι Μάγια δεν είχαν ενιαίο σύστημα πεποιθήσεων καθώς κάθε πολιτεία χρησιμοποιούσε τις δικές της ημερολογιακές παραλλαγές όπως και είχε τις δικές της θρησκευτικές θεωρήσεις.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012;

• Το 1987 ο Jose Arquelles θα εκδώσει το The Mayan Factor όπου θα παρουσιάσει την εσχατολογική version του ημερολογίου των Μάγια, για το 2012.

• Το 1993 τα αδέρφια Terence και Dennis McKenna, θα επανεκδώσουν την ανθρωπολογική τους μελέτη The Invisible Landscape όπου εξιστορούν πως μέσω ενός ψυχεδελικού υγρού των σαμάνων του Αμαζονίου, ήρθαν σε επαφή με μια οντότητα που τους αποκάλυψε πως ο ρυθμός των αλλαγών στον κόσμο θα αγγίξει το ζενίθ του ακριβώς το 2012, οπότε και ο χρόνος θα έρθει σ’ ένα τέλος!
Τη γνώση που αποκόμισαν από την επαφή αυτή τη δημοσίευσαν αρχικά το 1975, το βιβλίο του 1993 όμως, είναι εμπλουτισμένο από τα δεδομένα του Arquelles.

• Στο ίδιο βιβλίο θα παρουσιαστεί η νουμερολογική φόρμουλα Timewave Zero, ένα πολύπλοκο υπολογιστικό πρόγραμμα που παρουσιάζει διακυμάνσεις μιας κυματοειδούς καμπύλης. Οι αυξομειώσεις αυτές σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας.
Παρατήρηση: Η εναλλαγές στην πορεία της καμπύλης δεν καθορίζουν την ποιότητα των γεγονότων ούτε και την γεωγραφική τους θέση!
Επίσης, οι πρώτοι υπολογισμοί έδειξαν πως κάτι συμβαίνει στις 22/12/2012, ο McKenna όμως άλλαξε τους αριθμούς ώστε το αποτέλεσμα να συμβαδίζει με τους πίνακες που δημοσιεύτηκαν στην 4η έκδοση του βιβλίου The Ancient Maya του Sylvanus Morley (αρχι. 1946 – επανεκδ. 1983): δηλαδή 21/12/2012.
Συνεπώς, το πρόγραμμα του McKenna «λειτουργεί» αν το τροφοδοτήσεις με τα κατάλληλα δεδομένα και αναζητάς να βρεις αυτό που έχεις προκαθορίσει!

• Ο συνδυασμός αυτός εθνολογίας, αρχαιολογίας και νουμερολογίας προκάλεσε ένα κύμα ενθουσιασμ
Keywords
Τυχαία Θέματα