ΧΑ: «Βουτιά» 4,37% για τις τράπεζες

21:05 11/4/2011 - Πηγή: 24wro
Επέστρεψε στις γνώριμες δημοσιονομικές φοβίες για την διαχείριση του χρέους...
τις επιπτώσεις στις τράπεζες και την οικονομία, μετά το ολιγοήμερο μικρό ανοδικό διάλειμμα, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά υπό το βάρος των δηλώσεων ξένων αξιωματούχων και της γενικότερης σεναριολογίας για την επόμενη ημέρα στην οικονομία.
Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η πρόσφατη απόφαση για την επιμήκυνση
του δανείου δεν είναι αρκετή για να λυθεί το πρόβλημα, έριξαν νέο «λάδι στην φωτιά» και παρά τις διαψεύσεις της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης στα περί αναδιάρθρωσης σενάρια, η νέα γερμανική «σπόντα» κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση τους αγοραστές από το χρηματιστηριακό ταμπλό.
Την ίδια στιγμή φυσικά η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία υπό το βάρος των δηλώσεων, των φημών, των δημοσιευμάτων για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ενίσχυσε την διάθεση των μεγαλύτερων χαρτοφυλακίων
για μείωση θέσεων στο ελληνικό ταμπλό, επιβάλλοντας μια καθαρά πτωτική συνεδρίαση.
Υποστηρικτικά σε κάθε περίπτωση στην διαμόρφωση αρνητικής ψυχολογίας έρχονται να λειτουργήσουν και οι εσωκομματικές κόντρες στο κυβερνών κόμμα που ενισχύουν την επιφυλακτικότητα όσον αφορά τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί εν όψει των κρίσιμων κυβερνητικών ανακοινώσεων στις 15 Απριλίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό η αγορά κινήθηκε εκ νέου με σχετική ευκολία προς τις 1.500 μονάδες με τις ρευστοποιήσεις να εστιάζονται κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους, λαμβάνοντας σταδιακά συνολικότερο χαρακτήρα.
Είναι ενδεικτικό εξάλλου το γεγονός ότι μόνο δύο τίτλοι αυτοί του ΟΠΑΠ και της Βιοχάλκο κατάφεραν να κλείσουν θετικά με ποσοστό 0,27% και 0,96% αντίστοιχα, την στιγμή που οι απώλειες στις τράπεζες κατά κύριο λόγο ξεπέρασαν το 3% ακόμα και το 6%.
Πρωταγωνιστές οι τίτλοι της Αγροτικής και της Eurobank που έχασαν 6,78% και 6,12% αντίστοιχα τερματίζοντας στα 0,55 ευρώ και 4,14 ευρώ, ενώ με γερές απώλειες της τάξεως του 4,73% και 5,03% έκλεισαν οι μετοχές των Alpha και Πειραιώς.
Στην Εθνική η περιοχή των 6 ευρώ διεσώθη ωστόσο η επιμονή των πωλητών της στοίχισε 3,82%. Πάνω από 5% η πτώση για το Ταχ. Ταμιευτήριο, με πτώση 3,12% ακολούθησε ο Τιτάνας, με –3,23% ο ΟΤΕ, με –2,56% η Coca Cola, με –2,98% η ΔΕΗ τερματίζοντας στα 11,72 ευρώ.
Σε επίπεδο γενικού δείκτη οι στηρίξεις στις 1.490-1.495 μονάδες επιβεβαιώθηκαν ωστόσο ο κίνδυνος απώλειας παραμένει ιδιαίτερα ορατός βραχυπρόθεσμα.
Ιδιαίτερα αρνητική η συνολικότερη εικόνα της αγοράς με 36 μόνο μετοχές να κλείνουν θετικά και 125 να «βυθίζονται» με πρώτες και καλύτερες τις νέες επιτηρούμενες. Μηχανική με πτώση 19%, ΔΟΛ χαμηλότερα κατά 10%, Πήγασος στο –8,51%, γερές επίσης απώλειες και για τις Βωβός, Imperio, Σφακιανάκης κ.α.
newscode 

Keywords
Τυχαία Θέματα