Ρούχα & Πόλεις: Στοκχόλμη

12:49 8/2/2015 - Πηγή: Ntynomai

Κάθε Χειμώνα σκέφτομαι τη Σουηδία. Και τις Σουηδέζες, με τη φοβερή τους ικανότητα να ντύνονται με στυλ παρά το τσουχτερό κρύο. Δείτε street style από την παγωμένη Στοκχόλμη και πάρτε ιδέες για την επόμενη βαρυχειμωνιά!

Έζησα στη Σουηδία έναν ολόκληρο χρόνο. Είχα πρωτοφτάσει Γενάρη και ο επίμονος χιονιάς ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μια Αθηναία σαν εμένα. Έβλεπα πώς ντύνονταν εκεί και μου έκανε εντύπωση που παρόλο που φορούσαν χοντρά ρούχα,

κατάφερναν να είναι όλοι ιδιαίτερα κομψοί, ανεξαρτήτως σωματότυπου. Άρχισα λοιπόν να εξερευνώ την τοπική αγορά, αναζητώντας έναν τρόπο να ντύνομαι κι εγώ άνετα, ζεστά και εξίσου όμορφα. Την πρώτη μέρα της αναζήτησης, ανακάλυψα τα τότε άγνωστα στην Ελλάδα H&M. Σουηδικότατα, τα H&M καλύπτουν τέλεια την ανάγκη της Σουηδής να ντυθεί με γούστο, ενώ ταυτόχρονα έχουν πολλά ρούχα που δεν κυκλοφορούν στη Νότια Ευρώπη: πολύ ζεστά πουλόβερ, γάντια με φλις, μάλλινα κομψά καπέλα και ωραία κασκώλ. Στο επόμενο βήμα, ανακάλυψα τα επίσης σουηδικά Lindex, για ζεστά μάλλινα καλσόν, τέλεια σακάκια και εύκολα αξεσουάρ, ενώ μια βόλτα στη Στοκχόλμη με εισήγαγε γρήγορα στους αμέτρητους Σκανδιναβούς σχεδιαστές που ακόμα θαυμάζω.

[Περισσότερα][Περισσότερα][Περισσότερα]

Έπειτα από τη μίμηση όμως, ήρθε η προσαρμογή μου στο σουηδικό κλίμα. Οι θερμοκρασίες υπό το 0 όμως τους 3 πρώτους μήνες που ήμουν εκεί, έβαλαν το στίγμα τους στο στυλ μου, κάνοντάς το less is more. Το ψύχος επέβαλλε γάντια (άρα, έδιωξα τα δακτυλίδια και τα βραχιόλια), καλύμματα στα αυτιά (πάνε και τα σκουλαρίκια), ενώ η μάσκαρα έκανε περίπατο με τόση παγωνιά. Έμαθα να ντύνομαι πιο μινιμάλ και ταυτόχρονα πρακτικά. Έμαθα ότι δεν χρειάζεται να βάφομαι κάθε φορά που είναι να βγω απ’ το σπίτι. Σταμάτησα να φορτώνω το outfit και άρχισα να αφαιρώ items που σε τελευταία ανάλυση κρίνω περιττά. Και ό,τι έμαθα, το κράτησα και τα χρόνια που πέρασαν. Και τώρα, το βλέπω στα διάσημα street style blogs (μπορείς να δεις κι εσύ εδώ και εδώ): βλέπω τις Σουηδέζες να είναι απλές και υπέροχες, με ρούχα που αντέχουν το κρύο και είναι άψογα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια!

[Περισσότερα][Περισσότερα][Περισσότερα]
Keywords
Τυχαία Θέματα