Bali Fashion

Όταν είσαι στο Bali, τα μάτια σου είναι συνέχεια γεμάτα όμορφες εικόνες: τροπικά φυτά, πολύχρωμα κοράλλια και χρωματιστά ρούχα. Η υπέροχη παραδοσιακή ενδυμασία των Μπαλινέζων έδωσε έμπνευση σε μοντέρνους σχεδιαστές για island fashion που μας ταξιδεύει!

Η καρδιά του Bali χτυπάει στην Ubud, μια υπέροχη πόλη στο κέντρο του νησιού, ανάμεσα σε οριζόνες και φοινικοδάση. Εκεί, είδα Μπαλινέζες να χορεύουν gamelan...

...και εκεί είδα ότι όλες οι γυναίκες του νησιού ντύνονται

παραδοσιακά: πέδιλα, μια μακριά στενή φούστα που όμως αφήνει ακάλυπτους τους αστράγαλους, ένα στενό "V" πουκάμισο με μανίκι trois quatres και ζώνη στη μέση.

Γυρνώντας το νησί, παρατήρησα όμως ότι η καθεμία ενσωματώνει σε αυτή την ένδυση το δικό της στυλ, τα δικά της υφάσματα με χρώματα της επιλογής της, δημιουργώντας συνδυασμούς που την κάνουν να ξεχωρίζει. Στα βορειοδυτικά, η επαφή με την ισλαμική Ιάβα έχει δώσει το δικό της χρώμα στο ντύσιμο, κάνοντάς το πιο σεμνό.

Τα υφάσματα είναι πολλά και είναι ντόπια. Endec, keling, bebali, perada… εξωτικά ονόματα που κρύβουν τεχνικές ύφανσης και στολισμού του υφάσματος που έχουν τις ρίζες τους στην αριστοκρατική ιστορία του νησιού και στην ευρεία ινδονησιακή κουλτούρα.

Πάνω απ’ όλα όμως, τα ρούχα των Μπαλινέζων γυναικών είναι επηρεασμένα από τη φύση γύρω τους. Πυκνή βλάστηση, φυτά και πτηνά με έντονα χρώματα, γαλαζοπράσινα νερά γεμάτα εξωτικά ψάρια σε χρώματα πέρα από κάθε φαντασία, πολύχρωμα τροπικά φρούτα και μπαχαρικά πλούσια σε αρώματα… όλη αυτή η μαγεία είναι τεράστια πηγή έμπνευσης για τις ντόπιες γυναίκες και για ράφτρες εδώ και αιώνες.

Τα τελευταία χρόνια, το Bali έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Το ανακάλυψαν οι hippies τη δεκαετία του ’60 και από τότε, παρά τα ακριβά ξενοδοχεία (που όμως δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο), το νησί συγκεντρώνει gypsetters, surfers και backpackers από όλο τον κόσμο, νέους που αγαπάνε τη φύση του και θαυμάζουν τη μόδα του.

Ντόπιοι και Αυστραλοί σχεδιαστές που ζουν το νησί, βρήκαν εδώ μια μέκκα έμπνευσης, και δημιουργούν ρούχα για τους ταξιδιώτες του Bali, ρούχα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ενδυμασία, επηρεασμένα από τη φύση και ταιριασμένα στη χαλαρή ζωή στα beach bars στις ακτές και τις βιολογικές φάρμες στα βουνά.

Το Bali Boat Shed είναι ένα μαγαζί στο Seminyak στο νοτιοανατολικό Bali, που συγκεντρώνει ρούχα που δημιουργούν ντόπιοι και Αυστραλοί σχεδιαστές. Σύντομα, θα ανοίξει και το e-shop εδώ, αλλά στο μεταξύ μπορείτε να δείτε συλλογές του Bali Boat Shed εδώ και εδώ!

Ο Beck Rocchi είναι ένας φωτογράφος που φωτογραφίζει την τοπική μόδα και τη δουλειά των σχεδιαστών που εμπνέονται από το Bali.

Και η έκπληξη για το τέλος: το il Pareo Paxos, μια μπουτίκ στο λιμανάκι της Λάκκας στους Παξούς - ανήκει σε ένα ζευγάρι Άγγλων που μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Παξών και Bali, από όπου φέρνουν μπιζού, ρούχα και υπέροχα sarong/παρεό, για μοναδική gypset μόδα στην παραλία!

Όποτε πάτε στο Bali, μην πάρετε μαζί σας πολλά ρούχα. Αγοράστε από εκεί και ζήστε την εμπειρία του νησιού των θεών ντυμένες μοναδικά!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ntynomai