Mousse a boom: Ένας υπέροχος γλυκός κόσμος

10:33 4/6/2012 - Πηγή: Ntynomai

Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους σχεδιαστές, νέες δημιουργίες και πρωτότυπα αξεσουάρ. Όταν έπεσε το μάτι μου πάνω σε αυτόν τον γλυκό κόσμο της σχεδιάστριας Δώρας Μoυδάτσου, πραγματικά δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το μάτι μου από τα υπέροχα και λαχταριστά κοσμήματα της.

Ένας μικρόκοσμος γλυκών που μπορεί αν φορεθεί σε κολιέ, σκουλαρίκια αλλά και δαχτυλίδια. Βάφλες, cheesecakes και cupcakes μπορούν να φορεθούν σε μινιατούρες αλλά και μικρές πορσελάνινες λεπτομέρειες που ξετρελαίνουν τον καθένα μας.

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα

την σχεδιάστρια: H Δώρα είναι τελειόφοιτος της αρχιτεκτονικής στην Πάτρα. Πάντα της άρεσε να φτιάχνει κοσμήματα για εκείνη και τις φίλες της.

Η ίδια μας είπε:

«Ήθελα να φτιάχνω αυτό που φανταζόμουν και έμφυτα παρατηρώντας τον πατέρα μου ήξερα το πως να το φτιάξω. Όταν πέρασα στην αρχιτεκτονική άρχισα να ασχολούμαι ακόμα περισσότερο, σαν hobby πάντα, καθώς έπαιρνα πολλά ερεθίσματα από την σχολή, τα οποία μπορούσα να τα εφαρμόσω στο κόσμημα. Σχέδια, γεωμετρία, νέα υλικά και μηχανήματα όπως το laser cutter και κυρίως φαντασία, μπορούσαν να εφαρμοστούν εξίσου και στο κόσμημα.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλύτερη βρίσκω την σχέση ανάμεσα στα δυο η οποία μπορεί να λειτουργήσει θεωρώ και αντιστρόφως δηλαδή από το κόσμημα στην αρχιτεκτονική.

Η σειρά με τα γλυκά η οποία είναι χειροποίητη και αποκλειστικά φτιαγμένη στο χέρι από πολυμερικό πηλό και πορσελάνινες μινιατούρες από κουκλόσπιτα είναι αυτή με την οποία αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το κόσμημα, εφόσον είδα ότι τα γλυκάκια άρεσαν πολύ. Έτσι εδώ και έναν χρόνο σχεδόν ως mousse a boom ασχολούμαι αποκλειστικά με τις γλυκές μινιατούρες.»


Starbucks vanilla caramel pendant (12,00 €) [Περισσότερα]
Lemon-tea cup & spoon (12,00 €) [Περισσότερα]
Marshmallow candy jar (12,00 €) [Περισσότερα]
Strawberry waffle earings (15,00 €) [Περισσότερα]
Valentine’s cupcake (12,00 €) [Περισσότερα]
Μμπλε τσαγερό (12,00 €) [Περισσότερα]
Μaceron necklace (12,00 €) [Περισσότερα]
Cheseecake earrings (8,00 €) [Περισσότερα]

Τις δημιουργίες της μπορείτε να τις βρείτε στο http://mousse-a-boom.thecraftsmarket.com/ και στο dmoudatsou@gmailcom.

Keywords
Τυχαία Θέματα