Υπόθεση Πενγκ: Δεν ακολουθούν την WTA το NBA και η Premier League

Μπορεί η WTA να σόκαρε με την απόφασή της να αναστείλει τα τουρνουά τένις από την Κίνα λόγω της υπόθεσης Πενγκ, ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουμε την ίδια αντιμετώπιση από άλλα πρωταθλήματα σύμφωνα με αναλυτές του sports marketing.

Η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) και η Premier League της Αγγλίας (EPL) έχουν πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μερίδια στην Κίνα από την WTA,

οπότε είναι αρκετά απίθανο να έρθουν αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το NBA έχει μια συμφωνία δικαιωμάτων 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μετάδοση αγώνων στην Κίνα και η EPL υπέγραψε συμφωνία κάπου στα 700 εκατομμύρια δολάρια.

“Φυσικά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να μετρηθούν με δολάρια και σεντ, αλλά  δυστυχώς είναι πολύ πιο δύσκολη απόφαση για το NBA και την EPL όταν μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε αντίθεση με την WTA” τονίζει ο αναλυτής Βίκτορ Μάθσον.

Πολύ μεγάλο βάρος φυσικά έχει πέσει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η οποία θα καλωσορίσει τους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με την ίδια να υποστηρίζει πως πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες βιντεοκλήσεις με την Πενγκ πριν από λίγες μέρες.

“Αν για παράδειγμα ο Κλέι Τόμπσον (γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του NBA) πήγαινε στην Κίνα για να προωθήσει τα παπούτσια του και εξαφανιζόταν, θα μιλούσαμε για διαφορετική αντιμετώπιση αλλά τώρα τα χρηματικά ποσά που διακυβεύονται για τη ΔΟΕ και το NBA είναι αστρονομικά” πρόσθεσε.

“Όλες αυτές οι εταιρείες είναι παγκόσμιες, έχουν τεράστια χρηματικά ποσά εκεί, και η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο. Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε παγκόσμια εταιρεία να απομακρυνθεί από αυτήν σε αυτό το σημείο”

Σε αντίθετη γραμμή κινήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δηλώνοντας πως επικροτούν την απόφαση της WTA να αναστείλει τα τουρνουά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του U.S. State Department.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Υπόθεση Πενγκ: Δεν ακολουθούν την WTA το NBA και η Premier League appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα