Σπουδαία σεζόν με μεγάλες απογοητεύσεις

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε μια ακόμη εκπληκτική χρονιά που ωστόσο σημαδεύτηκε από ορισμένες οδυνηρές ήττες οι οποίες δεν τον άφησαν να το χαρεί όσο θα ήθελε.

Ο 34χρονος Σέρβος ολοκλήρωσε για 7η φορά στην καριέρα του μια χρονιά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας να διευρύνει το αδιανότητο ρεκόρ του στην κορυφή της ATP Rankings (349 εβδομάδες).

Παράλληλα, με τους τίτλους σε Μελβούρνη, Παρίσι και Λονδίνο, έφτασε τα 20 Grand Slam καριέρας με τα οποία ισοφάρισε τους δύο βασικούς

ανταγωνιστές του (Φέντερερ, Ναδάλ) στη μάχη του GOAT.

Ωστόσο, τέσσερις μεγάλοι στόχοι που είχε ο Νόλε για φέτος, δεν ολοκληρώθηκαν με επιτυχία…

Ο λόγος για το ημερολογιακό Grand Slam, για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ATP Finals και ο τίτλος στο Davis Cup.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, έκανε το καθήκον του σε κάθε singles παιχνίδι που έδωσε στο Davis Cup Finals, ωστόσο δεν είχε την ανάλογη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του και η Σερβία αποκλείστηκε στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης από την Κροατία.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής, ο Νόλε κέρδισε τον Μάριν Τσίλιτς και ισοφάρισε σε 1-1 το tie, μετά τη νίκη νωρίτερα του Μπόρνα Γκόγιο επί του Ντούσαν Λάγιοβιτς ενώ στο διπλό οι Μέκτιτς/Πάβιτς κέρδισαν 2-0 σετ τους Τζόκοβιτς/Κραϊνοβιτς, δίνοντας το εισιτήριο για τον τελικό στην Κροατία.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς έμεινε με τον έναν τίτλο Davis Cup στο παλμαρέ του, το 2010 στο Βελιγράδι, με δραματική νίκη 3-2 επί της Γαλλίας.

Πριν μερικές εβδομάδες ο Νόλε αποκλείστηκε στα ημιτελικά του ATP Finals από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος του είχε στερήσει και τον άλλον μεγάλο του στόχο, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο όταν κέρδισε τον Σέρβο στα ημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά στο Τόκιο, μετά από συγκλονιστική μάχη.

Η πιο οδυνηρή, όμως, ήττα στη σεζόν για τον χαρισματικό τενίστα από το Βελιγράδι, ήρθε στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, με τον Ρώσο να αποτρέπει τον Νόλε να ολοκληρώσει ένα επικό ημερολογιακό Grand Slam μέσα στη χρονιά, κάτι που έχει να συμβεί από το 1969 στο ανδρικό τένις (Ροντ Λέιβερ).

Πλέον, μένει να μάθουμε αν ο Τζόκοβιτς πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Αυστραλία στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, προκειμένου να διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στη Μελβούρνη και 21ο Grand Slam της καριέρας του. Μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Davis Cup, ο 34χρονος είπε ότι θα πάρει την τελική του απόφαση σε λίγες ημέρες.

The post Σπουδαία σεζόν με μεγάλες απογοητεύσεις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα