Βιλάντερ: “Δεν θα εκπλαγώ αν ο Τζόκοβιτς φτάσει στα 9 ή 10 Wimbledon”

13:39 4/7/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει στρέψει την προσοχή του στο να γράψει ιστορία στο Wimbledon, καθώς αν κερδίσει φέτος το Βρετανικό Grand Slam θα είναι η 8η κατάκτησή του, και έτσι θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο ειδικός αναλυτικής του Eurosport, Ματς Βιλάντερ, προβλέπει πως ο Τζόκοβιτς θα ξεπεράσει τον 41χρονο Ελβετό, καθώς του απομένουν “τέσσερα ή

πέντε χρόνια ως ένα από τα φαβορί”. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σπουδαία καριέρα του Φέντερερ.

“Δεν θα εκπλαγώ αν ο Τζόκοβιτς φτάσει στις 9 ή 10 κατακτήσεις. Οπότε ο Ρότζερ καλύτερα να κρατήσει αυτό το ρεκόρ των οκτώ κοντά στην καρδιά του προς το παρόν. Αν δεν είναι φέτος, τότε είναι του χρόνου, και αν δεν είναι του χρόνου, είναι η επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι ο Νόβακ έχει άλλα τέσσερα ή πέντε χρόνια να είναι ένα από τα φαβορί στο Wimbledon”.

“Ο Τζόκοβιτς είναι πολύ καλός στο να καταρρίπτει ρεκόρ, αλλά δεν νομίζω ότι θα φτάσει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων του Τζίμι Κόνορς. Θα είναι δύσκολο να σπάσει ο Νόβακ”.

Σχετικά με την καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ, είπε: “Οκτώ τίτλοι Wimbledon είναι κάτι το αξιομνημόνευτο, γιατί κανένας άλλος δεν έχει κερδίσει ποτέ οκτώ. Πέντε τίτλοι US Opens είναι καταπληκτικοί γιατί παίζεις ενάντια σε όλους τους παίκτες που νιώθουν άνετα στο σκληρό γήπεδο, δηλαδή με όλους”.

“Πιστεύω ότι η κατάκτηση του Roland Garros το 2009 σήμαινε πιθανώς περισσότερα για εκείνον από τα άλλα 20 Grand Slam, επειδή οι πιθανότητες να κερδίσει όταν ο Ναδάλ παίζει στο χώμα ήταν πολύ, πολύ λίγες”.

“Φυσικά δεν κέρδισε τον Ναδάλ εκείνη τη χρονιά, αλλά νίκησε τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον τελικό, αφού είχε νικήσει τον Ναδάλ. Οι περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο1 είναι ένα απίστευτο ρεκόρ, και το να κερδίζεις πέντε συνεχόμενα Wimbledon είναι απλά απίστευτο, δείχνει πόσο σπουδαίος παίκτης στο χόρτο ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ για να είναι τόσο συνεπής”.

The post Βιλάντερ: “Δεν θα εκπλαγώ αν ο Τζόκοβιτς φτάσει στα 9 ή 10 Wimbledon” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα