Wimbledon: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς με στόχο τα εισιτήρια για τον 2ο γύρο

04:45 4/7/2023 - Πηγή: Tennis24

Το πρόγραμμα της Τρίτης περιλαμβάνει την πρεμιέρα του πάνω μέρος του ταμπλό για τους άνδρες και το κάτω μέρος του ταμπλό για τις γυναίκες, αλλά και ακόμα 7 παιχνίδια της 1ης ημέρας τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν (λόγω σκότους) μετά από τη βροχόπτωση της Δευτέρας που έπληξε το Wimbledon

Μια ημέρα με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστούν τόσο η Μαρία Σάκκαρη, όσο και ο Στέφανος Τσιτιπάς που θα ριχτούν στη μάχη της διοργάνωσης έχοντας δύο δύσκολες αναμετρήσεις. 

Πρώτος θα αγωνιστεί

ο Τσιτσιπάς, ο οποίος θα ανοίξει το πρόγραμμα στο court No2 (13:00 GR) κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ. Οι δύο παικτές θα συναντηθούν για 2η φορά μέσα στο 2023, μετά από την δραματική αναμέτρηση του Madrid Open, τον περασμένου Απριλίου με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στα 3 set μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά, βελτιώνοντας το ρεκόρ του απέναντι στον Αυστριακό σε 4-5. 

Αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση σε γρασίδι, αλλά και η μόλις δεύτερη σε Grand Slam μετά από το Roland Garros του 2018 με τον Τιμ να επικρατεί στα 4 set

O Τσιτσιπάς προέρχεται από μια όχι και τόσο καλή παρουσία στα warm-up τουρνουά στην grass season έχοντας μόλις μια νίκη στα τελευταία 3 τουρνουά με την τελευταία του παρουσία να είναι στη Μαγιόρκα όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα του απέναντι στον Γερμανό Γιάνικ Χανφμαν. 

Ο Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε και στο τουρνουά επίδειξης στο Boodles, όπου είχε μια νίκη (Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα), αλλά και μια ήττα (Ντούσαν Λάγιοβιτς). Από την πλευρά του ο Αυστριακός έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά στο γρασίδι φέτος, στο Χάλε, όπου ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στην πρεμιέρα του τουρνουά. 

Η Μαρία Σάκκαρη από τη μεριά της, θα αγωνιστεί στο court No3 και μετά το τέλος του εξ’ αναβολής παιχνίδι του Τέιλορ Φρίτς με τον Γιάνικ Χάνφμαν (2-2, 3-2 στο 5ο set) κόντρα στην Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ. Σάκκαρη και Κόστιουκ έχουν αναμετρηθεί ακόμα δύο φορές στο παρελθόν με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί ισάριθμες φορές.

Η πρώτη μάλιστα ήταν σε Grand Slam και συγκεκριμένα στο US Open του 2021 (και πάλι στην πρεμιέρα), με την Σάκκαρη να κερδίζει στα 2 set (6-4, 6-4), ενώ το ίδιο συνέβη και στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα το 2022 (6-4, 6-3). 

Η Σάκκαρη αν και δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στη φετινή grass season γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό στο Νότιγχαμ από την Αλιζέ Κορνέ, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο τουρνουά του Βερολίνου κατάφερε να φτάσει, όπως και πέρσι, μέχρι τα ημιτελικά με την πορεία της να σταματάει από την Ντόνα Βέκιτς. 

Από την άλλη η Κόστιουκ, στο μοναδικό της παιχνίδι φέτος στο γρασίδι (Μπέρμιγχαμ) ηττήθηκε από την Αναστάζια Ποταπόβα στα 3 set, σημειώνοντας την 3η διαδοχική της ήττα μετά από αυτές στη Ρώμη και στην πρεμιέρα του Roland Garros

Πρώτη για Αλκαράθ, Ριμπάκινα, Μεντβέντεφ και Σαμπαλένκα

Εκτός από τις δύο ελληνικές συμμετοχές το πρόγραμμα της Τρίτης περιλαμβάνει σημαντικές και σπουδαίες αναμετρήσεις. Την αυλαία στο κεντρικό court θα ανοίξει (15:30 GR) η κάτοχος του τίτλου, Έλενα Ριμπάκινα, η οποία επιστρέφει στο μέρος όπου κατέκτησε πέρσι τον πρώτο της major τίτλο, με την Καζάκα να αντιμετωπίζει την Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς, με τις δύο τενίστριες να κοντράρονται και πάλι στο Wimbledon μετά από 2 χρόνια, με την Ριμπάκινα να επικρατεί το 2021 δύσκολα κάνοντας την ανατροπή. 

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το μεγάλο βρετανικό παιχνίδι με τον 2 φορές πρωταθλητή του Wimbledon, Άντι Μάρεϊ να αντιμετωπίζει τον Ράιαν Πένιστον, με τον νικητή να αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Ντόμινικ Τιμ

Το πρόγραμμα της ημέρας στο κεντρικό court θα κλείσει η Αρίνα Σαμπαλένκα που θα παίξει με την τενίστρια από την Ουγγαρία, Πάνα Ουνβάρντι. 

Στο court No1 θα κάνει τη δική του πρεμιέρα ο Νο1 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει (15:00 GR) τον Γάλλο Ζέρεμι Σαρντί, ο οποίος όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση αμέσως μετά από το Wimbledon κάτι που σημαίνει ότι αυτό μπορεί να είναι και το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περσινή φιναλίστ, Ονς Ζαμπέρ που θα παίξει κόντρα στην Μαγκνταλένα Φρεχ, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσουν ο Νο1 Βρετανός, Κάμερον Νόρι απέναντι στον Τόμας Μάχακ. 

Από εκεί και πέρα στο court No2, η 2 φορές κάτοχος του τίτλου και αρκετά φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα, Πέτρα Κβίτοβα θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι, ένα παιχνίδι που θα ακολουθήσει αυτό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντόμινικ Τιμ, ενώ στη συνέχεια θα αγωνιστεί η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα με την Βρετανίδα Χέδερ Γουότσον σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. 

Το παιχνίδι με το οποίο θα κλείσει το πρόγραμμα στο court No2 είναι αυτό του Ντανιίλ Μεντβέντεφ κόντρα στον Γάλλο Άρθουρ Φερί.

Σημαντικά παιχνίδια έχουμε και στο court No3, με τον Χόλγκερ Ρούνε να παίζει κόντρα στον Βρετανό Τζορτζ Λόφχάγκεν (13:00 GR), ενώ αμέσως μετά το παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη με την Μάρτα Κόστιουκ, στο court θα μπει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Ολλανδό Χάις Μπράουερ. 

Στο court No12 έχουμε τον ιταλικό εμφύλιο ανάμεσα στον φιναλίστ του 2021, Ματέο Μπερετίνι και στον Λορέντζο Σονέγκο, ενώ στο 3ο παιχνίδι του ίδιου court θα αγωνιστεί και η Πάουλα Μπαντόσα κόντρα στην Άλισον Ρίσκε με την νικήτρια να αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο είτε την Μαρία Σάκκαρη, είτε την Μαρτα Κόστιουκ. 

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

WIMBLEDON SINGLES WOMEN’S DRAW| DOUBLES | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς με στόχο τα εισιτήρια για τον 2ο γύρο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα