Βαβρίνκα-Ντιμιτρόφ κι άλλα τέσσερα “must-see” ματς

Μεγάλα κέφια είχε η κληρωτίδα του Αμερικανικού Όπεν που έβγαλε αρκετά ενδιαφέροντα ζευγάρια στον 1ο γύρο της διοργάνωσης

Για δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam, Στάνισλας Βαβρίνκα και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ θα χρειαστεί να διασταυρώσουν τις ρακέτες τους από πολύ νωρίς…

Μετά τη φοβερή επικράτηση του Ελβετού στο Wimbledon 2018 (1-6, 7-6, 7-6, 6-4), ο Ντιμιτρόφ θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί και να συνεχίσει το θετικό ρεκόρ που έχει απέναντι στον Stan the Man ο οποίος στα

τελευταία τουρνουά βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό, πριν τραυματιστεί και αναγκαστεί να διπλοχειρουργηθεί στο γόνατο.

Ο Βαβρίνκα βρίσκεται στο Νο101 της παγκόσμιας κατάταξης και μετράει πέντε νίκες στα τελευταία εφτά ματς που έχει δώσει σε Rogers Cup και Σινσινάτι, όπου αποκλείστηκε πολύ δύσκολα από Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ αντίστοιχα.

Από την άλλη, το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, δείχνοντας μεγάλη δυσκολία πλέον απέναντι σε top αντιπάλους.

To άλλο μεγάλο ματς της πρεμιέρας, είναι αυτό ανάμεσα στον υπερασπιστή του τίτλου, Ράφαελ Ναδάλ και του πολύ καλού του φίλου, Νταβίντ Φερέρ.

Μπορεί ο Φερέρ να μην είναι πλέον ο ανταγωνιστικός αντίπαλος του παρελθόντος, ωστόσο πάντα αυτό το match-up μας χαρίζει πλούσιες συγκινήσεις και θέαμα και μάλιστα θα είναι και ένα παιχνίδι ορόσημο για τον αγαπημένο “Φερού”, αφού εκτός απροόπτου θα είναι το τελευταίο του ματς στο Αμερικανικό Όπεν.

To 2007 και το 2012, ο Νταβίντ Φερερ είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του US Open ενώ το 2012 ηττήθηκε απ’τον Ναδάλ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, στη μοναδική του παρουσία σε τελικό Grand Slam.

Αυτή θα είναι η 31η αναμέτρηση των δύο Ισπανών, με τον Ράφα να προηγείται 24-6 και να είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Το Ναδάλ-Φερέρ δεν είναι το μοναδικό Ισπανικό ντέρμπι του 1ου γύρου αφού η κληρωτίδα ανέδειξε και ένα εξίσου πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι που πιθανότατα θα μας προσφέρει και ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό ματς.

Οι δύο βετεράνοι Ισπανοί με το γλυκό αριστερό χέρι, Φελιτσιάνο Λόπεζ και Φερνάντο Βερντάσκο θα αναμετρηθούν για 10η φορά, με τον “Φέλι” να έχει προβάδισμα στο σκορ με 5-4.

Πρόκειται για την 16η συνεχόμενη συμμετοχή του Βερντάσκο στη Νέα Υόρκη ενώ ο Λόπεζ θα αγωνιστεί στο 67ο συνεχόμενο Grand Slam στην καριέρα του!!

Δύο ακόμη παλιοσειρές του tour θα αναμετρηθούν στον 1ο γύρο, δύο χαρισματικοί τενίστες που άφησαν το αποτύπωμά τους στο tour τα προηγούμενα χρόνια.

Μάρκος Παγδατής και Μίκχαηλ Γιούσνι σε ένα από τα τελευταία Grand Slam της καριέρας τους (για τον Ρώσο μάλλον το τελευταίο), θα παίξουν για 9η φορά μεταξύ τους και το σκορ είναι ισόπαλο 4-4.

Ο 33χρονος Κύπριος βρίσκεται στο Νο92 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ ο 36χρονος Ρώσος στο Νο106.

Άλλα ματς που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα είναι: Μαναρινό-Τιαφό, Κατσάνοφ-Άλμπερτ Ράμος, Ίστομιν-Τζόνσον, Μ.Ζβέρεφ-Φριτζ, Κουέρι-Σέπι, Σαρντί-Ρούμπλεφ, Χάρισον-Άντερσον, Τσόριτς-Μάϊερ, Ράονιτς-Ντόναλντσον και Σβάρτσμαν-Ντελμπόνις

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h) | LIVE SCORES

The post Βαβρίνκα-Ντιμιτρόφ κι άλλα τέσσερα “must-see” ματς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα