Η περίπτωση: Αρίνα Σαμπαλένκα

Συνεχίζει την αναρρίχησή της στο WTA Tour η Αρίνα Σαμπαλένκα – Αποσύρθηκε με τραυματισμό στον ώμο η Πέτρα Κβίτοβα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας στο New Haven του Κονέκτικατ, πριν την έναρξη του Αμερικανικού Όπεν.

Αρίνα Σαμπαλένκα, Τζούλια Γκέργκες, Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο και Μόνικα Πούιγκ, εξασφάλισαν θέση στα ημιτελικά του Connecticut Open και διατηρούν

τις ελπίδες για τον τίτλο.

Με εξαίρεση την Γκέργκες, όλες οι άλλες τενίστριες δεν έχουν κατακτήσει τίτλο φέτος…

Αυτή, όμως, που ξεχωρίζει τις τελευταίες εβδομάδες στο tour, είναι αναμφίβολα η Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η 20χρονη Λευκορωσίδα, χρειάστηκε μόλις 63 λεπτά για να κερδίσει με 6-3, 6-2 τη lucky loser, Μπελίνα Μπένσιτς και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, στα ημιτελικά WTA διοργάνωσης μετά το Σινσινάτι.

Το Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης (career high), έσωσε και τα έξι break points της αντιπάλου της, σφραγίζοντας το ραντεβού με τη Τζούλια Γκέργκες στα ημιτελικά, μετά και τη νίκη της Γερμανίδας με 6-4, 6-2 επί της Εκατερίνα Μακάροβα.

Η Σαμπαλένκα, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν από το Νο77 του κόσμου και ήδη χτυπάει την πόρτα της πρώτης 20αδας, είναι μόλις 20 ετών και έχει ύψος 1.82 με πολύ δυνατά και επιθετικά χτυπήματα.

Στους άλλους προημιτελικούς, σημειώθηκαν εκπλήξεις.

Η τρεις φορές πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, Πέτρα Κβίτοβα εγκατέλειψε μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ (6-3) κόντρα στην Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, με πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

Από την άλλη, η qualifier Μόνικα Πούιγκ, επικράτησε 7-5, 1-6, 6-2 του Νο2 του ταμπλό, Καρολίν Γκαρσία και θα παίξει με τη Σουάρεζ Ναβάρο για μια θέση στον τελικό.

Οι ημιτελικοί του New Haven
Σαμπαλένκα-Γκέργκες
Σουάρεζ Ναβάρο-Πούιγκ

CONNECTICUT OPEN DRAW

The post Η περίπτωση: Αρίνα Σαμπαλένκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα