Τζόκοβιτς: “Τον έκανα να μη νιώθει άνετα” (vid)

11:45 9/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Για τις δυσκολίες τις αναμέτρησής του κόντρα στην έκπληξη του τουρνουά, τον Μπεν Σέλτον, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να τον κερδίσει μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που προκρίθηκε στον 36ο major τελικό στην καριέρα του, αλλά και στον 10ο στο US Open.

Ο Νόλε αναφέρθηκε επίσης και στον επερχόμενο τελικό με τον εξαιρετικά ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα, Ντανιίλ

Μεντβέντεφ, ενώ μίλησε και για την ηλικία του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε σκέφτεται καθόλου το τέλος της καριέρας του, εφόσον αγωνίζεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο, και μάλιστα είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με διαφορά.

“Είναι ωραία να μπορείς να κερδίζεις με straight sets. Το παιχνίδι κυλούσε ομαλά για μένα, τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα δύο set και το 4-2 του τελευταίου, όμως από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα άλλαξαν. Είχε set point, στη συνέχεια σέρβιρα εγώ για το ματς αλλά δέχθηκα break, και γενικώς εκεί ένιωσα ότι έχω χάσει λίγο το ρυθμό μου και το τελείωμα του παιχνιδιού ήταν αρκετά οριακό”.

Σε εκείνο το σημείο συμμετείχε και πιο ενεργά το κοινό, και όπως είναι λογικό τον υποστήριζε, κάτι που δεν μου το έκανε καθόλου εύκολο για μένα. Ωστόσο κατάφερα να κλείσω το ματς εκεί και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, γιατί δεν ήθελα καθόλου να πάει σε 4ο σετ η αναμέτρηση. Θα ήταν δύσκολα αν συνεχιζόταν, ξέρω ότι είναι ένας αρκετά ικανός και δυναμικός παίκτης με φοβερό service, και θα ήταν όλα απρόβλεπτα στη συνέχεια”.

“Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε όμως. Έμεινα ψύχραιμος και βασιζόμενος στο πλάνο μου, ήμουν προσεκτικός στη baseline καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσπάθησα να τον κάνω να μη νιώθει άνετα μέσα από το παιχνίδι μου, και αυτό είναι κάτι που μου βγαίνει κόντρα σε κάθε αντίπαλο μέχρι στιγμής στο τουρνουά, με εξαίρεση μόνο ένα παιχνίδι που χρειάστηκε να γυρίσω από 0-2 set. Είμαι χαρούμενος με τις εμφανίσεις μου από τους πρώτους γύρους του Σινσινάτι ως σήμερα, και είμαι έτοιμος να διεκδικήσω έναν ακόμα Grand Slam τίτλο”.

“Είμαι 36 ετών, οπότε κάθε τελικός Grand Slam μπορεί να είναι ο τελευταίος για μένα. Οπότε εκτιμώ ιδιαίτερα αυτές τις ευκαιρίες του να κερδίσω ένα ακόμα Grand Slam σε σχέση με 10 χρόνια πριν, μιας και τότε σκεφτόμουν ότι είχα χρόνια μπροστά μου. Δεν ξέρω πόσα έχω τώρα ή πόσα από αυτά τα χρόνια θα μπορώ να παίζω σε όλα τα Grand Slam μέσα σε μία χρονιά”.

“Δεν θέλω να ακουστώ εγωπαθής, αλλά δεν έχω εκπλαγεί με το ότι παίζω ακόμα σ’ αυτό το επίπεδο, γιατί ξέρω πόση αφοσίωση και ενέργεια πρέπει να έχω για να διατηρούμε να σ’ αυτή τη θέση, οπότε λίγο ή πολύ το αξίζω αυτό. Πάντα πιστεύω στον εαυτό μου, στις ικανότητές μου και στην ποιότητά μου ως παίκτης να αποδίδω όταν χρειάζεται. Δεν έχω εκπλαγεί, λοιπόν, γιατί αισθάνομαι καλά. Είμαι όσο fit και δυνατός θέλω να είμαι σ’ αυτή την ηλικία”.

“Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, αυτό απηχεί σε εμένα αυτή τη στιγμή. Και δεν θέλω ούτε να σκεφτώ το τέλος εφόσον είμαι στην κορυφή του παιχνιδιού, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Πιθανότατα θα το σκεφτώ αν με διαλύσουν στο μέλλον οι νέοι στους πρώτους γύρους των Grand Slams. Θα πω εντάξει, ίσως είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Για την ώρα, νιώθω ότι είμαι ακόμα στο παιχνίδι, και με το παραπάνω”.

The post Τζόκοβιτς: “Τον έκανα να μη νιώθει άνετα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα