Paris Major: “Καθάρισαν” τα φαβορί στα προημιτελικά

09:31 9/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Η σχεδόν απόλυτη κυριαρχία των φαβορί ήταν το στοιχείο που επικράτησε στις μάχες των προημιτελικών του Paris Major, για το Τουρ του Premier Padel. Στο τουρνουά που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός του Παρισιού, στους άνδρες έχουν πλέον σχηματιστεί δύο… εκρηκτικά δίδυμα ημιτελικών, ενώ στις γυναίκες μονάχα μία παρουσία από τις τέσσερις της τελικής ευθείας συνιστά έκπληξη.

Για τους Νο1 στον κόσμο Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα. Ο Ισπανός με τον Αργεντινό χρειάστηκαν ανατροπή για να κάμψουν με 4-6, 6-1, 6-2 την αντίσταση των

Βίκτορ Ρουίθ και Λούκας Μπεργκαμίνι, δείχνοντας πάντως αρκετά πειστικό πρόσωπο στην τελική ευθεία του ματς.

Παρεμφερή εξέλιξη είχε και η αναμέτρηση των Κόκι Νιέτο και Γιόν Σανθ απέναντι στους Αντόνιο Ντιέστρο και Χαβιέρ Λεάλ, καθώς οι δύο Ισπανοί έφτασαν με ανατροπή στο τελικό 5-7, 6-3, 6-3. Σημειώνεται πως οι Νιέτο και Σανθ έχουν ήδη πραγματοποιήσει εντυπωσιακό τουρνουά, έχοντας ως τώρα αποκλείσει και τα δίδυμα των Ντι Νένο/Στούπατσουκ και Γκονθάλεθ/Γκουτιέρες.

Σχετικά ευκολότερο αποδείχθηκε το έργο των Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν. Οι δύο Ισπανοί… ζορίστηκαν μόνο στο πρώτο σετ απέναντι στους Μιγκέλ Γιάνγκουας και Φερνάντο Μπελαστεγκίν, επικρατώντας στο φινάλε με 7-6(2), 6-2.

Τέλος, την πιο επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Φεντερίκο Τσινγκότο και Πακίτο Ναβάρο που υπερίσχυσαν με 6-1, 6-2 των Μαξιμιλάνο Σάντσες και Λουσιάνο Κάπρα.

Στις γυναίκες, η… βόμβα της ημέρας ήρθε από το δίδυμο των Τζέσικα Καστεγιό και Αρανζάζου Οσόρο. Η Ισπανίδα με την Αργεντινή μπήκαν ως ξεκάθαρα αουτσάιντερ στη μάχη με τις Ντελφίνα Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ, όμως βγήκαν νικήτριες με 7-5, 6-2, αντιμετωπίζοντας μάλιστα ουσιαστική αντίσταση μονάχα στο πρώτο μέρος.

Παρόμοια εικόνα είχε και η αναμέτρηση των Μάρτα Ορτέγκα και Γκέμα Τριάι κόντρα στις Πατρίθια Γιαγκούνο και Λούθια Σάινθ, με τη διαφορά πως εδώ η Νο2 στο ταμπλό ομάδα επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί επικρατώντας με 6-4, 6-4, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα.

Οι Αρανζάζου Οσόρο (αριστερά) και Τζέσικα Καστεγιό.

Για τις Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ μόλις… 61 λεπτά ήταν αρκετά για να επιβληθούν με 6-2, 6-0 των Ταμάρα Ικάρντο και Βιρτζίνια Ριέρα, ενώ οι Σοφία Αραούζο και Αλεχάνδρα Σαλαζάρ ίδρωσαν λίγο παραπάνω για να επιβληθούν με 7-5, 6-3 των Αλίξ Κογιομπόν και Ρούφο Ορτίθ. Αυτό το αποτέλεσμα σήμανε ταυτοχρόνως και το φινάλε της διαδρομής στο τουρνουά για την μοναδική εκπρόσωπο της Γαλλίας (Κογιμπόν) σε άνδρες και γυναίκες.

Ένα από τα βασικά… παραλειπόμενα της ημέρας των προημιτελικών ήταν η καθυστέρηση του προγράμματος λόγω καύσωνα. Συγκεκριμένα, μπορεί στο Philippe Chatrier να χρειάστηκε διακοπή μόλις 10 λεπτών προκειμένου να κλείσει η οροφή και να συνεχιστούν οι μάχες υπό σκιά, όμως στο Court 7 που δεν υπάρχει οροφή η δράση σταμάτησε για περίπου δύο ώρες (από τις 15:30 έως τις 17:30), μιας και το θερμόμετρο έδειχνε 35 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Κοέγιο/Τάπια – Ρουίθ/Μπεργκαμίνι 4-6, 6-1, 6-2
Νιέτο/Σανθ – Ντιέστρο/Λεάλ 5-7, 6-3, 6-3
Λεμπρόν/Γκαλάν – Γιάνγκουας/Μπελαστεγκίν 7-6(2), 6-2
Τσινγκότο/Ναβάρο – Σάντσες/Κάπρα 6-1, 6-2

Καστεγιό/Οσόρο – Μπρέα/Γκονθάλεθ 7-5, 6-2
Ορτέγκα/Τριάι – Γιαγκούνο/Σάινθ 6-4, 6-4
Χοσεμαρία/Σάντσεθ – Ικάρντο/Ριέρα 6-2, 6-0
Αραούζο/Σαλαζάρ – Κογιομπόν/Ορτίθ 7-5, 6-3

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Σαββάτου:

The post Paris Major: “Καθάρισαν” τα φαβορί στα προημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα