Τζόκοβιτς: Ασταμάτητος και αποφασισμένος για το χρυσό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε 83 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισπανού Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-3, 6-1 σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά και κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Νο1 του κόσμου, μπορεί να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, στην αρχή του αγώνα, στο service του με τον Φοκίνα να έχει μάλιστα και ευκαιρία για break, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά

στο κορτ υπήρχε μόνο ο Σέρβος.

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 άσους (ένα διπλό λάθος), έχασε μόλις 4 πόντους στο 1ο service ,  ενώ ήταν σχετικά αποτελεσματικούς στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για break τελειώνοντας το ματς με 4/9.

Ο φιλότιμος και… τίμιος Φοκίνα, πέρα από τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθηση που έβγαλε στις αρχές του αγώνα, μετά το διπλό break-point του 3ου game δεν απείλησε ποτέ ξανά το service του Τζόκοβιτς

Στο αμέσως επόμενο game (4ο) ήρθε και το break για τον Σέρβο (3-1), ο οποίος απείλησε ακόμη μια φορά το service του Ισπανού χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το set έκλεισε σε 47 λεπτά και μετά από 3 set-points του 34χρονου. 

Στο 2ο set τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά για τον 20 φορές Major πρωταθλητή, ο οποίος παραχώρησε συνολικά 4 πόντους στο service του την ίδια ώρα που ο Φοκίνα κέρδισε μόνο 11 στο δικό του. 

Μπορεί να κράτησε το 1ο του service-game στο set, όμως από εκεί και πέρα ο Τζόκοβιτς κατέκτησε όλα τα υπόλοιπα games φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση και παίρνοντας το τελευταίο (χρονικά) εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Λευκορώσου Ίλια Ιβάσκα με 7-6(7), 6-0 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τζόκοβιτς: Ασταμάτητος και αποφασισμένος για το χρυσό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα