Τσιτσιπάς: “Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου, αμέσως μετά τη νίκη του επί του Λούκας Καταρίνα και την εξασφάλιση της πρόκρισης της Ελλάδας στα πλέι-οφ ανόδου, με φόντο το World Group II του Davis Cup…

Photo: Studio Kominis

Ο Έλληνας τενίστας, αφού έμαθε πως η χώρα μας προκρίθηκε στα πλέι-οφ ανόδου και δεν χρειάζεται νίκη

το Σάββατο για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον Μάρτιο, ανακουφίστηκε και… ανοίχτηκε στους εκπροσώπους του τύπου.

Τόνισε μάλιστα, μεταξύ άλλων, πως στο μέλλον έχει σκοπό να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας και όχι να παραμελεί τη διοργάνωση, όπως κάνουν άλλοι, Top επιπέδου τενίστες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη του κόντρα στον Καταρίνα και τη βοήθεια του ελληνικού κοινού: “Ήταν λίγο δύσκολο το ματς, λόγω του αέρα, αλλά από τη στιγμή που κράτησα το σερβίς μου στο πρώτο σέρβις γκέιμ μου, αν και βρέθηκα με 15-40 πίσω, βρήκα λύσεις στη συνέχεια και ο αγώνας εξελίχθηκε εύκολος. Δεν ένιωσα πίεση από τον αντίπαλο και το άγχος μου θα μπορούσε να με επηρεάσει αρνητικά, αλλά ευτυχώς δεν βρήκα αντίσταση. Το κοινό μου έδωσε θετική αύρα, ένιωθα ότι ο κόσμος έκανε μεγάλη διαφορά στο court, ένιωθα ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα και αυτό φάνηκε”.

Για το αν μπήκε σε πειρασμό να ανεβάσει φωτογραφία στα social media: “Πρώτα από όλα, αυτό θα ήταν κλέψιμο. Έχω πει κάτι με τον εαυτό μου και είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, που έχω τη θέληση να το συνεχίσω”.

Για τη νίκη του Περβολαράκη νωρίτερα: “Ήταν πολύ σημαντική, γιατί η ομάδα του Μονακό είναι πολύ καλή στα διπλά και θα μας έκαναν πολύ δύσκολη τη ζωή. Ευτυχώς, ο Μιχάλης βρήκε λύσεις, παρότι δεν μπόρεσε να πάρει το ματς στα δυο σετ και έφυγε νικητής τελικά από το court, αν και φάνηκε ότι το ματς θα μπορούσε να γυρίσει ολοκληρωτικά”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί ψυχολογικά, ένας τενίστας που χάνει από τα χέρια του μεγάλο προβάδισμα στο ματς: “Όταν είσαι πολύ κοντά να κερδίσεις έναν αγώνα και τελικά σε ισοφαρίζει ο αντίπαλος, αν είσαι αδύναμος και αδύνατος ψυχολογικά, μπορείς εύκολα να ηττηθείς. Ο Μιχάλης όμως, σπουδάζει ψυχολογία και ξέρει καλύτερα από όλους πως να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Αυτό που κατάλαβα σίγουρα, είναι ότι ο Μιχάλης παίζει καλύτερα κάτω από πίεση”.

Για την πρόκριση της Εθνικής: “Δεν ήξερα καν πως προκριθήκαμε. Καλά που με ενημερώσατε. Νόμιζα πως θα πρέπει να κερδίσουμε και αύριο για να περάσουμε. Τώρα, ανακουφίστηκα, πραγματικά. Είχα περισσότερο άγχος πριν το μάθω”.

Για τους Έλληνες: “Οι Έλληνες της Αυστραλίας, είναι πολύ πιο ζωηροί από τους Έλληνες της Ελλάδας. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, αλλά και αυτή η ατμόσφαιρα, έχει τα ωραία της. Είναι η αλήθεια, πάντως, πως περίμενα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο”.

Για το μέλλον του με την Εθνική στο Davis Cup: “Πήρα φέτος μια καινούρια γεύση, από το Davis Cup. Είναι πολύ ωραία η αίσθηση να παίζεις για την χώρα σου. Το άγχος σου είναι διαφορετικό. Δεν κυνηγάς πόντους, λεφτά, ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι, βγάζεις το καλύτερό σου τένις στο court. Θέλω στο μέλλον να βοηθήσω την Ελλάδα και μπορούμε να εξελιχτούμε πολύ. Μπορούμε να πάμε και σε υψηλότερα Groups και γιατί όχι να μην παίξουμε με τις κορυφαίες χώρες του πλανήτη”.

DAVIS CUP WORLD GROUP III

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τσιτσιπάς: “Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα