“Αέρας” στα πλέι-οφ ανόδου η Ελλάδα – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στα μονά του Davis Cup και “κλείδωσε” την 2η θέση του ομίλου για την Εθνική μας ομάδα, που θα βρίσκεται μαζί με τις Πολωνία, Εσθονία και Λετονία, στα πλέι-οφ ανόδου για το World Group II…

Ήταν αρκετά, 52 λεπτά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Νο7 τενίστας του κόσμου, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με μια πολύ άνετη εμφάνιση,

κέρδισε τον Λούκας Καταρίνα, δίνοντας στην Ελλάδα το εισιτήριο για τα πλέι-οφ ανόδου, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και αξιοποίησε στο έπακρο τη νίκη του Μιχάλη Περβολαράκη νωρίτερα μέσα στην ημέρα, για να κάνει 2-0 το σκορ κόντρα στο Μονακό και να εξασφαλίσει τη 2η θέση του ομίλου για τη χώρα μας.

Τελικό αποτέλεσμα 6-2, 6-1 για τον Στέφανο, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον όμιλο της Εθνικής, με απολογισμό 3/3 νίκες στα μονά.

“Νιώθω σαν στο σπίτι μου, παίζοντας στην Ελλάδα. Νιώθω ότι σε κάθε πόντο, ο κόσμος που βρίσκεται εδώ, μου δίνει έξτρα ώθηση και την κατάλληλη θετική αύρα για να δώσω το 100% μου στο court”, τόνισε στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς ο Τσιτσιπάς.

Στα του αγώνα, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς του Μονεγάσκου αντιπάλου του, πέντε φορές, αξιοποιώντας 5/5 ευκαιρίες για μπρέικ!

Απόλυτος και εντυπωσιακός ο Στεφ, που “έκλεισε” το ματς κόντρα στο Νο474 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, με τον πιο όμορφο τρόπο, μετά από το μεγαλύτερο ράλι του αγώνα και δυο, συνεχόμενα, εξαιρετικά βολέ.

Με αυτή τη νίκη, το ματς του διπλού απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Εκεί, θα αγωνιστούν οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς για την Ελλάδα, κόντρα στους Χούγκο Νις και Μπέντζαμιν Μπαλερέτ για το Μονακό.

Η Ελλάδα τερμάτισε στη 2η θέση του Group A, πίσω από την απόλυτη Πολωνία και θα διασταυρωθεί το Σάββατο κόντρα στην Εσθονία, ή την Λετονία (ανάλογα ποια θα τερματίσει 1η στο Group B).

Οι αγώνες του Σαββάτου, είναι καθαρά αγώνες κατάταξης, χωρίς κάποιο ουσιαστικό κίνητρο.

DAVIS CUP WORLD GROUP III

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Αέρας” στα πλέι-οφ ανόδου η ΕλλάδαVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα