Ο Μιχάλης, άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο – VIDEO

Ο Μιχάλης Περβολαράκης, αν και δεινοπάθησε, έκανε άψογα το καθήκον του στο πρώτο rubber της μονομαχίας Ελλάδας-Μονακό, δίνοντας τον πρώτο πόντο στην χώρα μας, με δραματική νίκη επί του Ρομέν Αρνεοντό…

Photo: Studio Kominis

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας πήρε μια σπουδαία σε σημασία νίκη, για να δώσει τεράστιο προβάδισμα στην Εθνική μας, ενόψει της 2ης θέσης του ομίλου, που οδηγεί στα πλέι-οφ ανόδου για το World

Group II του Davis Cup.

Ο Περβολαράκης έβαλε τις βάσεις με την επικράτησή του 6-1, 6-7(8), 6-4 επί του Unranked Αρνεοντό και πέτυχε έτσι τη δεύτερη νίκη της καριέρας του με τα ελληνικά χρώματα.

Θα μπορούσε, πάντως, το ματς να μην εξελιχθεί σε τόσο μεγάλο θρίλερ, αν ο Έλληνας σέρβιρε σωστά για την κατάκτηση του δεύτερου σετ (5-3), ή αν εκμεταλλευόταν τα τρία σετ πόιντ που είχε στα χέρια του, στο τάι-μπρέικ.

Αν και με την ψυχολογία… στα τάρταρα, ο Μιχάλης αντεπεξήλθε πλήρως στο τρίτο και καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης, παίρνοντας την δύσκολη νίκη.

Στο πρώτο σετ, ήταν καταπληκτικός, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και χρειάστηκε μόλις 29 λεπτά για να κάνει το 1-0. Μάλιστα, σέρβιρε στο 5-0, για να “κλείσει” το εναρκτήριο κομμάτι με bagel.

Παρ’ όλα αυτά, ο Αρνεοντό “έσπασε” το σερβίς του, πήρε το γκέιμ της τιμής και… κράτησε τα προσχήματα προς στιγμής, πριν ο Περβολαράκης ολοκληρώσει το σετ, με ακόμη ένα μπρέικ (6-1).

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ο τενίστας από το Μονακό βρήκε ρυθμό και κατάφερε να πιέσει αφάνταστα, τον Έλληνα αθλητή. Αν και ο Περβολαράκης προηγήθηκε με 3-0, στη συνέχεια 4-1 και 5-2, ο Αρνεοντό είχε τις λύσεις.

Εκμεταλλεύτηκε μερικά λάθη του Μιχάλη και ισοφάρισε σε 5-5. Μάλιστα, πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για το σετ (5-6), πριν ο Περβολαράκης επιστρέψει και ισοφαρίσει σε 6-6 στέλνοντας το ματς στο τάι-μπρέικ.

Εκεί, όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα έφτανε στο τέλος της, καθώς ο Έλληνας προηγήθηκε με 6-4. Παρ’ όλα αυτά, ούτε τότε μπόρεσε να λήξει τον αγώνα και ο Μονεγάσκος τον τιμώρησε λίγες στιγμές αργότερα, ισοφαρίζοντας με 8-10, σε 1-1.

Στο καθοριστικό σετ, ο Περβολαράκης ανασυντάχθηκε, συγκεντρώθηκε περισσότερο από ποτέ στο ματς και δεν άφησε την τεράστια ευκαιρία νίκης, να του “γλιστρήσει” ξανά.

Δυο μπρέικ ήταν αρκετά για τον Μιχάλη, που προηγήθηκε με 1-0, πριν ισοφαρίσει σε 2-2 ο Αρνεοντό. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ, όμως, πήρε ξανά πίσω το μπρέικ του και προηγήθηκε με 3-2.

Το ματς, έκτοτε, πήρε τον δρόμο του. Αφού κράτησε εύκολα τα σέρβις γκέιμς του, ο Περβολαράκης ολοκλήρωσε τον αγώνα στο 10ο γκέιμ του τρίτου σετ, εκμεταλλευόμενος το δεύτερο του ματς πόιντ σε αυτό το σετ.

Το έκτο ματς πόιντ του συνολικά στον αγώνα, ήταν και το τυχερό.

DAVIS CUP WORLD GROUP III

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Μιχάλης, άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα