Τσιτσιπάς: “Θα φέρει επανάσταση στο τένις”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συμμετάσχει στην πρώτη διοργάνωση tie-break, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (19:30 GR) στη Βιέννη και θα είναι ουσιαστικά ο…πρόλογος του Vienna Open της ερχόμενης εβδομάδας. 

Ο Έλληνας τενίστας μαζί με άλλους 7 παίκτες της ATP θα πάρουν μέρος σ’ έναν ιδιαίτερο αγώνα επίδειξης ο οποίος όπως τονίζουν οι διοργανωτές, όμοιός του δεν έχει ξαναγίνει. 

Κάθε αγώνας θα διαρκεί μεταξύ 10-25 λεπτών και θα γίνουν επτά ματς συνολικά-τέσσερις

προημιτελικοί, δύο ημιτελικοί και ένας τελικός-σύντομοι, έντονοι μίνι αγώνες, όπου θα βαθμολογείται κάθε πόντος

Για πρώτη φορά, θα υπάρχει το μοναδικό θέαμα ενός επαγγελματικού αγώνα που διεξάγεται χωρίς καθόλου διαιτητές. Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τα βοηθητικά συστήματα γραμμής και οι παίκτες θα έχουν την ευθύνη να λύσουν τυχόν διαφορές μεταξύ τους…

Ο Νο3 του κόσμου ανέφερε ότι το να γίνει το τένις πιο γρήγορο από το παραδοσιακή διεξαγωγή του θα μπορούσε να επιτρέψει στους παίκτες να ασχοληθούν με το κοινό και να δημιουργήσουν φιλικές αντιπαλότητες μέσα στο γήπεδο.

“Είναι μια νέα μορφή, πιο γρήγορη και πιο συναρπαστική για τις νεότερες ηλικίες. Θα υπάρχει ενέργεια, μουσική, πολλή ζωντάνια και θα είναι μια ανάσα “φρέσκου” αέρα. Θα φέρει την επανάσταση στο τένις και θα συμπλήρωνα ότι θα το πάει σε άλλη διάσταση!” είπε ο 23χρονος. 

Από την άλλη ο Τσιτσιπάς επέμεινε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με την τρέχουσα μορφή του τένις, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό άθλημα απλά θα πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή όπως έχουν κάνει και άλλα αθλήματα τα τελευταία χρόνια. 

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι κακό με το τένις. Στην εποχή μας όλα κινούνται γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί περισπασμοί και όλα τείνουν να γίνονται όλο και πιο γρήγορα. Βασικά εκεί στηρίζεται και η συγκεκριμένη ιδέα καθιστώντας το τένις πιο συναρπαστικό με περισσότερη ενέργεια σε κάθε σημείο.”

Όσο για το event της Παρασκευής ο Έλληνας τενίστας συμπλήρωσε: “Όλοι οι παίκτες θα δώσουν το 100%. Ο καθένας θα κάνει το καλύτερο παιχνίδι του. Αλλά επίσης θέλουμε να έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη τους.”

“Θέλουμε οι παίκτες να διασκεδάζουν όσο αγωνίζονται και να κάνουν αυτό που μπορούν καλύτερα.”

Εκτός από τον Τσιτσιπά στο ιδιαίτερο τουρνουά επίδειξης θα αγωνιστούν και οι: Κάρλος Αλκαράθ, Φελιτσιάνο Λόπεζ, Ντένις Νόβακ, Γιούρι Ροντιόνοφ, Κάμερον Νόρι, Ρέιλι Οπέλκα και Κριστιάν Γκάριν.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τσιτσιπάς: “Θα φέρει επανάσταση στο τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα