Τσιτσιπάς: “Ίσως με ξυπνήσει αυτή η ήττα και θρέψει τον εγωισμό μου” (vid)

Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του στον 4ο γύρο του Australian Open, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα με 3-1 σετ από τον Τέιλορ Φριτς την Κυριακή στη Μελβούρνη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να επαναλάβει τη νίκη επί του Αμερικανού, όπως πριν από δύο χρόνια στην ίδια φάση του Happy Slam και ολοκλήρωσε

τις υποχρεώσεις του στη φετινή διοργάνωση, με μεγάλη απώλεια βαθμών αφού πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό.

Μάλιστα, κινδυνεύει να βγει εκτός top10 για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2019, αν ο Ντε Μινόρ προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος, αφού παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του και πως του άξιζε η νίκη, μίλησε για ένα σκληρό αποτέλεσμα που πλήττει τον εγωισμό του, ελπίζοντας να τον αφυπνίσει για τη συνέχεια της χρονιάς.

“Ήξερα ότι είναι πολύ δυνατός σε αυτά τα courts, ότι έχει πολύ δύναμη και μεγάλο σερβίς. Δεν μπόρεσα να αντιμετωπίσω αυτά τα όπλα με τον καλύτερο τρόπο. Όμως, έπαιξε πραγματικά καλά και άξιζε τη νίκη γιατί έκανε ότι ήταν δυνατόν για να έχει τον έλεγχο και την κυριαρχία των πόντων. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτή η ήττα με χτύπησε άσχημα, ίσως με ξυπνήσει και μπορεί να θρέψει τον εγωισμό μου”

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες στα service games του αντιπάλου του (2 στα 4 break points), αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στις επιστροφές του, από το εξαιρετικό σερβίς του Φριτς.

“Ήλπιζα να μπορέσω να κάνω περισσότερα στο court. Δεν μπορούσα να δουλέψω το πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού μου γιατί τα σερβίς έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είχε πολλά ράλι όπου θα μπορούσα να χτίσω πάνω τους” πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο 25χρονος Αθηναίος αναφέρθηκε επίσης στον πατέρα και την ομάδα του που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να μπει ξανά στο ματς, στηρίζοντας την προσπάθειά του από το box.

“Με παρότρυνε να μην σταματήσω να πιστεύω στον εαυτό μου. Ήθελε να μπω στο ματς. Ήθελε να μου δείξει ότι δεν είμαι μόνος μου σε αυτό και ότι έχω μια ολόκληρη αγέλη από πίσω που μου δίνουν όλη τη δύναμή τους και το κουράγιο να συνεχίσω, να βρω μια λύση στο τέλος” είπε.

Ο Τσιτσιπάς θα πάρει το αεροπλάνο για την επιστροφή στην πατρίδα και το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου, εκτός απροόπτου, θα αγωνιστεί στο Davis Cup Tie Ελλάδα-Ρουμανία στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

“Θα χρειαστώ μερικές ημέρες να το ξεπεράσω αυτό. Θα χρειαστώ χρόνο για να το αφήσω στο παρελθόν. Δεν είναι αρνητικό αυτό το συναίσθημα. Είναι ένα αίσθημα εξέλιξης. Μια μέρα είσαι στο Top10 και την άλλη δεν είσαι οπότε πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις και να περιμένεις την επόμενη ευκαιρία.

Είναι οδυνηρό και οι στιγμές δόξας δεν είναι πολλές. Υπάρχουν περισσότερες στιγμές στην καριέρα σου που είναι οδυνηρές και δύσκολο να τις διαχειριστείς παρά στιγμές δόξας που ανοίγεις σαμπάνιες. Αυτές οι στιγμές είναι πολύ λίγες κατά τη διάρκεια της καριέρας ενός τενίστα σε ετήσια βάση”

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Τσιτσιπάς: “Ίσως με ξυπνήσει αυτή η ήττα και θρέψει τον εγωισμό μου” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα