Τσιτσιπάς και Ρουντ για τον τίτλο στη Βαρκελώνη (vid)

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, Στέφανος Τσιτσιπάς και Κάσπερ Ρουντ θα συναντηθούν σε τελικό χωμάτινης διοργάνωσης, μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του Monte Carlo Masters. Οι δυο άνδρες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Barcelona Open στον μεγάλο τελικό της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 17:00GR-Cosmote TV.

Ο Τσιτσιπάς που είναι αήττητος στη φετινή χωμάτινη σεζόν μετρώντας 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει, θα επιδιώξει να κατακτήσει για πρώτη φορά το Barcelona

Open, στην 4η συμμετοχή του στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας χάσει δύο φορές από τον Ναδάλ (2018, 2021) και μια από τον Αλκαράθ στον περσινό τελικό (2023).

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε 6-1, 6-4 τον Κάσπερ Ρουντ πριν μια εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του κόντρα στο Νορβηγό σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων (2-2) και θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και στη Βαρκελώνη.

Η πορεία του Στέφανου στην πρωτεύουσα της Καταλονίας δεν είναι τόσο επιβλητική όσο στο Μονακό αφού στα προημιτελικά χρειάστηκε να σώσει δύο match points κόντρα στον Ντίαζ Ακόστα ενώ και στον ημιτελικό κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς χρειάστηκε να επιστρέψει στο σκορ.

Ο Τσιτσιπάς περιμένει αντίδραση από τον Ρουντ, μια εβδομάδα μετά τη μεταξύ τους μονομαχία στο Monte Carlo Country Club.

“Είμαι σίγουρος πως θα έρθει με νέο πλάνο. Αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα, παίζοντας συνεχόμενες εβδομάδες” είπε ο 25χρονος ενόψει του τελικού.

Από την άλλη, ο Κάσπερ Ρουντ δεν έχει χάσει σετ αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη και συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο ξεκίνημα της clay court season.

Αυτός είναι ο 29ος τελικός καριέρας για τον Τσιτσιπά ο οποίος έχει ρεκόρ 11-17 σε τελικούς ενώ για τον Ρουντ θα είναι ο 22ος έχοντας ρεκόρ 10-11. Ο Στέφανος έχει παίξει σε 10 τελικούς της σειράς ATP 500 και τους έχει χάσει όλους!

Η παγκόσμια κατάταξη δεν θα επηρεαστεί από τον τελικό της Βαρκελώνης με τους Ρουντ και Τσιτσιπά να παραμένουν στην 6η και 7η θέση της ATP Rankings, συνεχίζοντας την πίεση στον 5ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Αντίθετα, στην ATP Race ο Στέφανος έχει ήδη εξασφαλίσει την 5η θέση της ειδικής βαθμολογίας που αφορά τα τουρνουά της τρέχουσας σεζόν ενώ με τίτλο στη Βαρκελώνη θα ξεπεράσει στο Νο4 τον Ζβέρεφ και θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον 3ο Κάσπερ Ρουντ.

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς και Ρουντ για τον τίτλο στη Βαρκελώνη (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα